3.4

Bird

Drama-biografi om jazzsaxofonisten Charlie "Bird" Parkers problemfyllda liv och karriär.

Originaltitel Bird
Regissör Clint Eastwood
Manus Joel Oliansky
Genre Drama, 80-tal, Biografi
Skådespelare Forest Whitaker, Diane Venora, Keith David, Michael Zelniker, Samuel E Wright, James Handy, Morgan Nagler, Bill Cobbs, Michael McGuire, Damon Whitaker, Sam Robards, Arien Dean Snyder, Tony Todd

Rune2000
2021-12-27
Känns som att Forest Whitaker har blivit snuvad på en Oscarsnominering! En överraskande bra film om en av jazzmusikens största.
Ful_fisk
2018-08-17
Bra och stämningsfull film med lysande insatser av Whitaker och Venora (ny upptäckt för mig, lysande skådis!) Förstår dock inte riktigt varför filmen är såpass lång; det blir väldigt utdraget efter ett tag. Huver som haver en klart sevärd film om man är intresserad av Parker. Men ifall man bara vill se en skön jazz-film och spara in lite på tiden finns ju alltid den lysande Round Midnight.
Powha
2014-03-10
Egentligen bra på alla plan, men alldeles för seg.
Letterpantz
2012-08-16
Soundtracket är kul i filmen men håller inte på skiva. Annars kanske det borde bli en fyra..
jonbo
2012-07-30
Whitaker imponerar som vanligt i långtråkig film.
Gordyal
2011-12-27
Lååååååååååååååååååååååååååååång! Och tjatig, tråkig och ointressant. Bra skådespel (och bra musik) dock. (4/15)

2011-10-09
Svag fyra, Whitaker är bäst. Skulle föredra ett något snabbare tempo.
Afflicter
2010-06-12
Med tanke på att det här skall vara en av Clints mera personliga filmer är jag ganska besviken. Den är alldeles för lång och det är näst intill omöjligt att hålla reda på vad som är tillbakablick och vad som utspelar sig i "nutid", vilket förstås till stor del beror på de tidsmässigt korta hoppen. Parker blev ju faktiskt bara 34 år.

2010-05-05
Stark trea, men precis som många redan har påpekat så är filmen för lång för sitt eget bästa. CP was the shit, en riktig rock star.
hsimpson
2010-04-04
Själfull regi av Clintan, och dito gestaltning av en lysande Whitaker. Härlig musik, men lite väl lång. Ibland är det långsamma tempot behagligt, men det blir lite för mycket mot sista 30-45. Stark trea.