Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Birth


Det har tagit Anna tio år att få ihop sitt liv efter hennes mans död. Men nu ser återigen framtiden ljus ut. Hon är kär och ska snart gifta sig med sin nya kärlek Joseph. Då blir hon uppsökt av en tioårig pojke som påstår sig vara hennes döde man Sean och han varnar henne för att gifta sig med Joseph.


Originaltitel Birth
Regissör Jonathan Glazer
Manus Milo Addica, Jean-Claude Carrière, Jonathan Glazer
Genre Drama, Romantik, Mysterium, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Nicole Kidman, Cameron Bright, Danny Huston, Lauren Bacall, Alison Elliott, Arliss Howard, Anne Heche, Peter Stormare, Ted Levine, Cara Seymour, Zoe Caldwell, Novella Nelson, Joe M Chalmers
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1482
Filmnummer 19807

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av OffTheGround
Anna ska gifta om sig med en ny man efter att hennes tidigare man Sean dog tio år tidigare. Plötsligt dyker en liten pojke upp på Annas mammas födelsedagsfest. Han säger att han är Sean och för...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av Rebanex
Ställ dig de här tre frågorna. Tror du på reinkarnation och ologisk irrationell dialog? Skulle du finna Nicole Kidman attraktiv om hon klädde upp sig som Anne Robinson som är programledare fö...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2018-12-13
Skum film, den hade väl en snuskvarning på sig om jag minns rätt, men rätt ok för det...
Stygga-Vargen
2016-10-26
Bland det sämsta Nicole Kidman någonsin medverkat i!
Tatty
2016-06-10
Så seg och inte jätte bra. Långtråkig. Bläh!
Rift
2015-08-17
Både skitungen och Nicole Kidman och likaså hela den pretentiösa tonen i filmen är starkt irriterande. Jag tittade färdigt med snabbspolning, bara för att få det gjort, men t.o.m. det var påfrestande. Nästan chockerande att det är samma regissör som till den underbara Sexy Beast.
Barneyk
2015-07-26
Spännande och naturligt fin, stark trea. Underskattad film.
precineadd
2014-07-18
ganska amatörmässig, faktiskt
AlbinWesley
2014-06-13
Varsam, finkänsligt, vackert. Allt får ta sin tid. Öppningscenen var nästan för bra för att vara sann men sen visade sig hela filmen vara en rejält underskattad pärla, Kidman är på topp och känslostämningen i filmen följer hennes välnyanserade skådespel. Eller om det är hon som följer intrigens inneboende känsla. I vilket fall fungerar det ypperligt. Jag gillar även slutet, inget annat hade varit tillfredsställande. Nu är jag väldigt nöjd.
Ondskapt
2014-02-09
En film med många ambitioner som slarvas bort genom att inte våga visa dom.
knytt
2012-01-30
Bra skådespeleri. Sista scenen är underbar. Resten fett ospeciellt, men bra försök kanske
StureStenhög
2011-12-31
Ett intressant scenario, men mer än så blir det aldrig. Jag har väldigt svårt för filmer där karaktärerna beter sig ologiskt, och det är också där den här filmen främst faller. Här finns nämligen ingen karaktär som beter sig särskilt logiskt. Jag kan givetvis inte gå in för mycket på detaljer, men det finns t.ex. massvis med frågor som det borde vara helt självklart att ställa till den här ungen, men det är det aldrig nån som gör. Man får heller inte veta nånting om karaktärernas bakgrund, vilket gör att det blir väldigt svårt att bry sig om dem. Aldrig har jag heller varit med om en film som överanvänder musik så mycket som den här. Det är pianoklink och stråkar i varenda jävla scen, och det värsta är att musiken snarare ligger i förgrunden än i bakgrunden. Inget less is more här inte. I övrigt känns filmen ganska kall och livlös, vilket jag inte heller ser nån poäng med. Kidman sköter sig bra dock, och jag uppskattar att man inte riktigt har några moraliska spärrar, men allt det slarvas bort i dåligt utförande och ett manus som blir tvunget att förlita sig på ologiskheter för att få historien att gå ihop
Visa äldre kommentarer »