Bitchkram

Kristin räknar dagarna till studenten då hon äntligen får lämna småstaden och sin manipulativa syster för sina drömmars New York. Allt är perfekt och lokaltidningen på orten har lovat att publicera Kristins krönikor om staden som aldrig sover. Men Kristin missar planet och gömmer sig istället hemma hos Andrea, en märklig ung tjej, långt ute på landet för att undvika total förnedring.

Originaltitel Bitchkram
Alternativ titel Bitch Hug
Regissör Andreas Öhman
Manus Andreas Öhman, Jonathan Sjöberg
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Linda Molin, Fanny Ketter, Mathilda von Essen, Adam Lundgren, Antoni Norén Almén, Kristoffer Berglund, Fabian Fourén, Mats Qviström, Jacke Sjödin, Susanne Barklund, Jens Ohlin, Cecilia Callander

Nalleman
2018-08-19
Jag gillar den! Charmigt och gulligt!
päronanton
2018-05-26
Jag tycker den var bra, den är rolig på sina ställen! Den är helt klart sevärd!
2018-02-27
Nej, filmen passar inte mig!!!
2017-05-29
Jag har insett att jag nuförtiden blir mer och mer nostalgisk vilket gör att jag kan fastna framför en film som detta. Här finns en stämning eller känsla som dra mig tillbaka till tiden då "Fucking Åmål" kom och hur jag själv upplevde mina avslutande tonårsår. Detta är också en film som är tillräckligt annorlunda för att stå ut mot alla annan svensk ungdomsfilm. En bra film är det nödvändigtvis inte men den drog in mig på något sätt. 3-
mr_magi
2017-05-26
Sevärd!
Fiskjävel
2016-09-26
En överraskande bra film, speciellt med tanke på att den är svensk. Huvudrollerna övertygar och storyn engagerar mig i stort sett hela tiden, med undantag för det stereotypa slutet. 3+.
yrkeschaufföre
2016-09-01
Tillräckligt annorlunda för att motivera sin existens. Känns lite billig så jag hoppas den var det!
Memmem
2016-08-31
Kul film om ungdomars vånda! Denna film har tydliga influenser från bland annat "Mitt liv som hund", med huvudpersonens funderingar inklippta då och då i berättelsen. Den slarviga men attraktiva Kristin bor med sin nedlåtande syster och delvis frånvarande föräldrar i en för henne trygg men tråkig mellanstor stad i Sverige. Hon går i sista ring och längtar till examen. Hon hoppas få resa till New York över sommaren för stadens tidning och blogga om resan och vistelsen där. Morgonen efter studentfesten ska hon åka, men försover sig och missar planet med tio minuter. Hon vågar inte återvända hem och bli hånad, så hon övertalar sin väninna Andrea att få bo hos henne på landet över sommaren. Manuset är bra, fast något orealistiskt. Huvudrollerna spelas bra av Linda Molin och Fanny Ketter. Musiken är ibland högljudd. Fin fotografering med många bilder från landet över en sjö och skog samt utsikt i mörker och dimma över Sundsvall. Betyg: 3+
AlbinWesley
2016-03-07
Jag såg nu autocorrectmiss i min kommentar från augusti 2014 när jag såg filmen. Så jag raderar den och lägger den här istället. Fast korrekt då. "Nä, den var ju inte alls kul. Bucket list-filmer känns väl rätt uttjatat, och denna är på intet sätt särdeles utstickande eller bra. Fattar inte var alla höga betyg kommer ifrån. Visst finns en del bra grejer men helheten känns rätt så tafatt."
Qhunden
2015-08-31
Plågsam film. På ytan är den rätt snygg; detaljrikt stylade karaktärer och miljöer, mycket motljus, mycket macro, kort skärpedjup med mycket bokeh, snabb häftig klippning till popmusik - osv osv - men det är helt ihåligt. Värst är förstås att storyn är helt orimlig, jag menar verkligen helt jävla ologisk där ena manusmissen avlöser den andra. Det hela blir ju inte bättre av att Kristin beter sig som ett svin i större delen av filmen. Relationen med systern är så jävla märklig.