Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Battle of Warsaw 1920


Detta är en historisk spegling av "miraklet vid Wisła". Det är år 1920 och kommunismen har fått fäste i Ryssland och Lenin, Trotskij och Stalin planerar att med våld ta över Europa. Jan, en polsk soldat, tvingas skiljas från sin älskade och blir skickad till fronten för att strida för sitt land.


Originaltitel Bitwa Warszawska 1920
Regissör Jerzy Hoffman
Manus Jerzy Hoffman, Jaroslaw Sokól
Genre Krig, 2010-tal
Skådespelare Daniel Olbrychski, Borys Szyc, Natasza Urbańska, Adam Ferency, Boguslaw Linda, Jerzy Bonczak, Ewa Wisniewska, Viktor Balabanov, Aleksandr Goshabayev, Marian Dziedziel, Dariusz Kordek, Jacek Poniedzialek
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20
Filmnummer 93343

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


goeran
2012-10-20
Ämnet för Jerzy Hoffmans film Battle of Warsaw 1920 (Bitwa Warszawska 1920) är i grunden ytterst intressant och fascinerande; om hur den polska armén, under sin legendariska ledare marskalk Pilsudski, genom heroisk kamp lyckades stoppade de invaderande bolsjevikhärarna i slaget om Warszawa 12 – 25 augusti 1920 (”miraklet vid Weichsel”). Tyvärr försöker filmen greppa över lite väl mycket; den tillagda kärlekshistorien känns något påklistrad liksom också en del actionscener. Jag är också något skeptisk till hur Daniel Olbrychski (som förvisso är en duktig skådespelare) gestaltar marskalk Pilsudski som en ganska gammal man; det förefaller inte särskilt historiskt korrekt med tanke på att Pilsudski bara var 53 år det ödesdigra året 1920. Då tycker jag att Boguslaw Linda är betydligt bättre i rollen som Pilsudskis adjutant Boleslaw Wieniawa-Dlugoszowski. Två andra skådespelare som utmärker sig positivt är Adam Ferency i rollen som kommendant i Tjekan och Natasza Urbanska i den kvinnliga huvudrollen.
gustaw
2011-11-19
Ta bort kärleks skiten och då får man en cool action rulle! Såg den i 3D!