Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Biutiful


Överlevnadskonstnären Uxbal lever i skuggsidan av den annars så moderna och glittrande storstaden Barcelona. När han upptäcker att döden står för dörren försöker Uxbal säkra framtiden för sina två barn, återfinna kärleken och förlika sig med sitt öde. Men tiden är inte hans enda fiende.


Originaltitel Biutiful
Regissör Alejandro G Iñárritu
Manus Alejandro G Iñárritu, Nicolás Giacobone, Armando Bo (III)
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib, Guillermo Estrella, Eduard Fernández, Cheikh Ndiaye, Diaryatou Daff, Cheng Taisheng, George Chibuikwem Chukwuma, Luo Jin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2423
Filmnummer 81652

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


not_me
2019-01-13
Värdelös, helt värdelös. Obegripligt hur värdelös den är. Blir nästan arg, så pass dåligt är den
Nalland
2016-11-16
Berör på djupet. En berättelse som sätter sig - fysiskt och psykiskt. Visar på livets bräckliga sida, hur varje människa ges kort att efter bästa förmåga spela ut men även baksidans styrka, hur människan näst intill alltid låter instinkten segra om hon vill. Lyckas på ett symboliskt sätt inge hur hoppet verkligen kan vara det sista som överger. Trots att en klump i magen lämnas efter ligger känslan i autenciteten där man aldrig lämnas frånvarande historien. På sätt och vis målas en varm bild av livets slutskede upp, sorglig men ljus.
annihilat0r
2016-04-22
"Biutiful" är en högklassig film om levnadskonstnären Uxbal som försöker överleva i Barcelonas skuggsida – vilken är lika autentiskt vacker som resterande stad. Filmen är verkligen fin på alla sätt och vis. Temperamentsfull och existentialistisk. Berörande och smärtsam. Realistisk och bottenlös. Konstnärlig och intensiv. Ett mästerverk, om någon med våld kräver att denna artistiska helhet måste definieras.

2016-02-01
Ikke i nærheten av et mesterverk. -4.
Hogman
2016-01-13
För mkt tragedi för att jag skall orka med den, men visst, välspelat och välregisserat.
Engravadlax
2015-08-06
Inte ens Bardem kan rädda det här sömnpillret.
Albion
2015-07-29
Broder Daniels textrad "Misery is a place in me" kommer osökt till mig en bit in i filmen. Det tar ett tag innan filmen sätter sig och man kan börja sorteraut alla olika känslor och vart man ska placera sitt sympatikapital. Miljön är egendomligt svärtad av svårmod men likt ett ljus i mörkret eller en sorts frälsargestalt om ni hellre vill skrider han fram den gode Uxbal. Men frågan är hur pass trovärdig karaktär han egentligen är? Filmen som helhet är en udda blandning av svärta och hopp, värme och kall smuts. Resultatet blir en gripande och stark film som sveper över många plan. Betyget blir en klar 4; a
Mortiis
2015-04-03
Som en kniv rakt i hjärtat. Oj vad tungt men oj vad bra. Underbart kameraarbete
Dutch
2015-04-01
En film om ett gäng fula Barca-fans och deras pappas kinesiska arbetsgivare.
onedidi
2015-02-15
Elände, elände, eländets elände
Visa äldre kommentarer »