Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Blå dahlian


Johnny Morison återvänder från kriget och finner sin fru i armarna på en annan man. Hon hittas senare död och Johnny anklagas för mordet.


Originaltitel The Blue Dahlia
Regissör George Marshall
Manus Raymond Chandler
Genre Drama, Film-Noir, Mysterium, 40-tal
Skådespelare Alan Ladd, Veronica Lake, William Bendix, Howard Da Silva, Doris Dowling, Tom Powers, Hugh Beaumont, Howard Freeman, Don Costello, Will Wright, Frank Faylen, Walter Sande, Ernie Adams, Dick Elliott, Milton Kibbee
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 125

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

dudson
2019-09-28
Extrem seg & långdragen Noir. Storyn är riktigt usel och ointressant.
mahasarakam
2018-04-24
Bra, men lite rörig. Inte en av de riktigt stora noirfilmerna.
myslas
2017-04-15
Bra noir med flera intressanta karaktärer men innehåller lite väl många sammanträffanden. Ladd och Lake funkar som vanligt bra tillsammans men den som står ut är William Bendix.
Hypostas
2015-11-16
Ytterligare en grym film noir med Alan Ladd och Veronica Lake.
DOKAN
2015-10-17
En av de bästa i noirgenren med numer underskattade Alan i absolut toppform. Omgiven av fina aktörer som Veronica Lake (som oftast...) och den fantastiske William Bendix!
martineden
2014-07-07
[rek. 3] Mycket fint noirdrama med manus av deckarförfattaren Raymond Chandler! I alla avseenden en mycket bra film och det är birollsinnehavaren William Bendix som stjäl föreställningen. Mycket bra!! 4.
emmabo
2009-08-30
Hade önskat mig ett lite mer fartfyllt slut... Annars en lite lagom lättsam film, inte särskilt svår att följa, och med snyggt noir-foto och skön känsla, vilket alltid höjer.
HerrArne
2009-07-21
Intressant manus som låter flera karaktärer utvecklas och bli sammansatta.
goeran
2008-07-02
En sevärd och välgjord film men den lyfter inte på samma sätt som exvis Glasnyckeln. Allan Ladd och Veronica Lake gör ett bra jobb som vanligt. Två birollsskådespelare som man lägger särskilt märke till är William Bendix som den krigsskadade soldaten Buzz och Howard Da Silva som den hale nattklubbsägaren Eddie Harwood.
Choy
2005-11-28
Håller med Tobbe fullständigt. Den är mer noir än många andra filmer men tappar lite i övrigt en bit in. Den blir lite utdragen mot slutet samtidigt som Lake-Ladd inte är på topp. *SPOILER* Kanske för att inte har så många viktiga scener ihop.