Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Blå gardenia


Norah får på sin födelsedag ett brev av sin stora kärlek som är bortrest i tjänsten. Han berättar att han träffat en annan, och att de ska gifta sig. I desperation går Norah ut med kvinnotjusaren Harry Prebble, som super henne full på "The Blue Gardenia". Kvällen avlöper dock inte efter planerna, och plötsligt är Norah jagad för mord...


Originaltitel The Blue Gardenia
Regissör Fritz Lang
Manus Charles Hoffman, Vera Caspary
Genre 50-tal, Kriminalare, Film-Noir, Drama, Thriller
Skådespelare Anne Baxter, Richard Conte, Ann Sothern, Raymond Burr, Jeff Donnell, George Reeves, Richard Erdman, Nat 'King' Cole, Ray Walker, Ruth Storey
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 68
Filmnummer 17774

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Tonti
2018-06-06
Lite platt story men det finns vissa grejer som är fullkomligt lysande. Inte minst när Norah får brevet och kameran åker in på det sliskiga militärfotot och hans röst förmedlar den absoluta förkrossande likgiltigheten inför henne. Rena rama Sirk! Och Polynesian Pearl Divers blir man ju riktigt sugen på.
precineadd
2013-02-12
intrigen börjar koka soppa på en spik efter ett tag, men det finns mycket bra i den

2013-01-21
Mycket bra fram till slutskedet då allt faller ihop och förstör hela filmen. Istället för att knyta ihop det hela snyggt blir det något halvdant.
Astrojacob
2012-11-08
Säker Lang med en "rising star" Anne Baxter (All about Eve) och "Barzini" från Gudfadern Richard Conte. Kul biroll för Burr (Rear window) oxå. Ingen av Langs bättre men ändå en svag Fyra, främst för Baxters glans och en skön intrig med sedvanlig Lang-tvist på slutet. Fyra.
goeran
2010-10-27
Alla filmer av Fritz Lang är naturligtvis värda att se men storyn i den här filmen är inte helt övertygande. Scenografi och foto är däremot riktigt bra. Bäst bland skådespelarna är Anne Baxter i rollen som Norah.
Eeler
2008-01-16
Ännu en amerikansk Lang där större delen av handlingen utspelar sig efter "brottet"

2003-12-31
rätt bra noir-rulle