Black Death
Det medeltida England är svårt härjat av Digerdöden (Black Death). Mitt i denna apokalyptiska värld full av skräck och vidskepelse får den unge munken Osmund i uppdrag att leda den skräckinjagande riddaren Ulric och hans mannar till en fjärran by. Deras uppdrag är att infånga en nekromant - en andebesvärjare som kan väcka de döda till liv igen.

Originaltitel | Black Death |
Regissör | Christopher Smith |
Manus | Dario Poloni |
Genre | Drama, Action, Äventyr, Skräck, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Sean Bean, Carice van Houten, Eddie Redmayne, David Warner, Kimberley Nixon, John Lynch, Tim McInnerny, Andy Nyman |
Brutal häxjakt med bra skådespelare, helt ok regi och en passande dyster musik. Sedan fanns det väl egentligen inte mycket till handling, men fungerar ändå.
Samma gamla; heliga mot oheliga
En film om pesten är sällan munter, och Black Death var inget undantag. Tungt och mörkt, men förvånansvärt underhållande och intressant utan att bli för överdriven.
Helt okej, jag trodde att det skulle vara en fullständig B-rulle, men den var faktiskt helt skaplig och lagom underhålllande.
Go film med alldeles lagom våld, mörk rakt igenom från första till sista rutan! Gillar det! (9-/15)
Brutal och vedervärdig för det mesta. Bra skådisar dock.
Stark tvåa/svag trea, får betyget 3 trots allt:)
Bra även fast den får en 2 av mig, den var inte som jag hade förväntat mig.
Hade inga förväntningar alls och den visade sig vara bra. Men vet inte vad det var (om jag var på fel humör kanske) men det var nåt som fattades ändå. Pendlade mellan trea och fyra men eftersom den var riktigt snygg(!) så får den en fyra ändå. Svag fyra.
En film som visade sig bra mycklet bättre än jag hade vågat tro. En sevärd film med ett intressant drama och skådespelaren Sean Bean som oftast är bra(här är han bra) och dessutom Eddie Redmayne som blev en favorit från den fina miniserien Pillars of the Earth. 3+