Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Black Rain


Den tuffe New York-polisen Mike Conlin och hans kollega Charlie Vincent eskorterar yrkesmördaren Sato till Osaka i Japan. Innan de hinner överlämna honom till den japanska polisen Masahiro Masumoto tappar de bort honom.


Originaltitel Black Rain
Regissör Ridley Scott
Manus Craig Bolotin, Warren Lewis
Genre Drama, Action, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Michael Douglas, Andy Garcia, Ken Takakura, Kate Capshaw, Yûsaku Matsuda, Shigeru Kôyama, John Spencer, Guts Ishimatsu, Yûya Uchida, Tomisaburô Wakayama, Miyuki Ono, Luis Guzmán, John Costelloe, Stephen Root, Richard Riehle
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 13107
Filmnummer 37

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2022-01-03
Jag är kanske lite för svag för denna 80-talssnutrulle, som egentligen är ganska klyschig, men otroligt snyggt filmad och ljudsatt med en genuin japansk känsla. Andy Garcia är ovanligt nog mycket bra. Michael Douglas är riktigt osympatisk på sitt typiska vis. Japanerna är jättebra. Kan omöjligt sänka från fyran trots en del problem.
Raimo_1985
2019-05-29
Ganska småtöntig under första timmen och blir sedan bättre. Mycket lök och trams på fel sätt. Just då känns den som en av Ridley Scotts sämre filmer. Sedan rycker den upp sig och blir sevärd.
karlmats
2018-07-28
Ridley Scott åker till Osaka och återuppväcker gamla nostalgikänslor från neonljusens Blade Runner. Michael Douglas får äran att spela hetlevrad polis som slår först och snackar sen och det gör han med bravur. Det är inte den typen av film som direkt knockar en med kultfaktor 1000, det är snarare en traditionell snutaction som vinner över tittaren under andra halvan när snaran dras åt och relationerna utvecklas. Att den utspelar sig i Japan större delen av tiden lyfter helt klart upp helhetsintrycket, det blir lite kulturkrockar men aldrig på ett pinsamt sätt utan det behandlas hela tiden med värdighet. Handlingen är väl inget speciellt men det funkar och Scotts regi tillsammans med Douglas insats gör ändå att det känns som lite mer än en dussinaction och jag drar till med en 3a även om den är något svag. Plus för att japanerna konsekvent pratar japanska med varandra, det är man inte helt bortskämd med i den här typen av filmer.

2017-10-04
Høy myskaktor på Garcia, høy nostalgifaktor på Osaka og høy idiotfaktor på Douglas sin karakter. Føler meg optimistisk i dag så får bli en -3.
Bomaniac
2017-08-04
Michael Douglas passar inte som bad cop. Jag stör på att hans rollkaraktär är så osympatiskt. En ganska usel thriller, men ganska snygg.
Barbamuffin
2017-08-03
Betyget sjönk tyvärr efter en omtitt efter 6 år. Fortfarande snygg film, neo-noir men nej, Michael Douglas karaktär drog ner filmen som tyvärr inte åldrats så fint.
Stygga-Vargen
2016-11-11
Hur sjutton hamnade Michael Douglas och Andy Garcia i den här värdelösa kalkonfilmen?!
lordsweden
2016-07-11
Hur kan den här underbara filmen ha så lågt betyg?? Den är ju skit grym!!!!!
jonassjohnson
2016-02-21
I ert vetlösa hat.
Norpan0
2016-01-19
Åh vad snabbt jag tröttnade på Michael Douglas arroganta, ohövliga, själviska amerikan. Helt okej film, dock. Fast jag tror inte en amerikansk fistfighter har så mycket att sätta emot en japansk kampsportare...
Visa äldre kommentarer »