Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Black Snake Moan


Det fanns en tid då Lazarus fick den lokala syltan att lyfta med sin sugande blues. Nu är han bitter och pank, efter att hans hustru lämnat honom och drömmer om lindring för sin trasiga själ. En dag dyker Rae upp i hans liv. Halvnaken och slagen medvetslös har Rae lämnats att dö i ett dike när Lazarus hittar henne. Efter att ha blivit illa behandlad som barn och övergiven av sin mamma, har Rae blivit utnyttjad av de flesta män hon mött. Den religiöse Lazarus bestämmer sig för att rädda henne från hennes "syndfulla leverne".


Originaltitel Black Snake Moan
Regissör Craig Brewer
Manus Craig Brewer
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Samuel L Jackson, Christina Ricci, John Cothran, Justin Timberlake, S Epatha Merkerson, David Banner, Michael Raymond-James, Adriane Lenox, Kim Richards, Clare Grant
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2089
Filmnummer 47579

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av sethgecko
Stirrar man på affischen till Black Snake Moan kan man lätt få för sig att filmen är en slags hyllning till sleaze-genren från 70-talet. Lite som Grindhouse är en hyllning till grindhouse-kultu...   Läs mer »

Kommentarer


HerrNenne
2017-08-23
Börjar rått men jag hade trott det skulle fortsatt så också, men det blev ganska varmt.
RustyFilm
2016-12-09
Med blues-känsla presenteras här svårmod och själsliga plågor. Craig Brewers övertydliga och tillspetsade sätt att bild-berätta historien gör att smilet ligger närmare till än tårar. Men hela tiden utan att filmens nedstämda och melankoliska blues nerv går förlorad. Tror att det här är en ganska så missförstådd film. Men även det är väl blues.
Stygga-Vargen
2016-11-03
Spännande, gripande och faktiskt även ganska rolig film med mycket bra musik och väldigt bra skådespelare. Stark 4:a.
Makta
2016-04-06
Känns som att det finns lite hål i manuset och filmen är inte någon top10 rulle. Vet inte riktigt vad för betyg jag vill sätta för en gångs skull.
Brouhaha
2015-08-26
Det stod att filmen skulle handla om "tro, förlust och kärlek" men vad den egentligen handlar om är Christina Ricci utan byxor. Vilket ju visserligen är en ganska intressant story.
Mat1az
2015-07-02
Länge sedan jag såg denna, glömt bort att betygsätta. Minns att Jackson och Ricci var riktigt jävla bra i denna.
Krille80
2015-04-05
Filmens titel och poster skapade förvirring hos mig till den grad att jag aldrig såg denna filmen när den var ny. Under filmens första 30 minuter är jag fortfarande förvirrad men också fascinerad. Efter denna speltid får jag dock en väldigt sevärd historia med starka insatser från både Samuel L. Jackson och Christina Ricci. En trevlig överraskning. 4-
Scooter634
2014-10-24
En fantastisk prestation utav Christina Ricci likaså Samuel L. Jackson
Asmorod
2014-06-03
Mest bara bedrövligt osannolik...
LenWidleheyt
2014-03-21
Klart välgjord på nästan alla sätt. Den stackars trasiga Karaktären Rae och hennes utveckling väcker mycket känslor. Synd att Jacksons karaktär blir huvudperson i en barnslig manlig hjältefantasi samtidigt. Hade varit en fyra om inte sexismen varit så genomgående. Symboliken i kedjan mot slutet berör mig mycket. Bra musik, och inte en tråkig minut.
Visa äldre kommentarer »