billiga elavtal

billiga elavtal
3.4

BlacKkKlansman

Den afroamerikanska Colorado-polisen Ron Stallworth lyckas infiltrera Ku Klux Klan och bli ledare för den lokala falangen.

Originaltitel BlacKkKlansman
Regissör Spike Lee
Manus Spike Lee, David Rabinowitz, Charlie Wachtel, Kevin Willmott
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Biografi, 2010-tal
Skådespelare John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace, Corey Hawkins, Jasper Pääkkönen, Ryan Eggold, Frederick Weller, Paul Walter Hauser, Ashlie Atkinson, Harry Belafonte, Michael Buscemi, Robert John Burke, Ken Garito, Nicholas Turturro

Andreas_
2024-08-11
Väldigt bra verklighetsbaserad film av Spike Lee som ofta gör tankeväckande filmer men samtidigt ofta lite sega filmer som inte riktigt träffar rätt, inte hos mig iallafall, detta är väldigt bra gjort utan tvekan men samtidigt så är det något med Spike Lees stil av att regissera eller om det är klippningen eller att det alltid är lite överallt med allting, lite svårt att förklara men det blir som aldrig en rak linje i hans filmer, gillar verklighetsbaserade filmer, speciellt om det handlar om riktigt korkade saker som det gör i denna film men samtidigt så vet jag inte riktigt var jag ska placera filmen, ska det vara komedi eller drama eller både och, här känns det som att det vill vara både och utan att lyckas riktigt, det blir mest pannkaka men manuset är bra och historien intressant och dom enda riktigt stora namnen i filmen är ju Denzel Washingtons son John David Washington som gör sin roll riktigt bra men som skådis är han extremt överskattad, han spelar exakt samma roll i allting och det känns som att jag ser hans karaktär från Ballers men i en annan film, det är trist, en bättre skådis i huvudrollen hade varit att föredra här även om han gör denna roll riktigt bra så hade det kunna bli ännu bättre, sen har vi Adam Driver som gör det han ska, inte mycket mer än så och övriga skådisar är betydligt mindre kända men alla gör sitt jobb så att säga, så jag tror att denna film hade kunnat bli ännu bättre om en annan regissör hade gjort filmen med andra skådisar men trots det så är det väldigt bra, som sagt, själva historien är väldigt underhållande och intressant och man undrar hela tiden var denna galenskap ska sluta, så visst är det en film värd att se om man får chansen men någon oscar tycker jag inte att den förtjänade, tydligen så var den riktige Ron Stallworth som Washington spelar inte nöjd med att Spike Lee inte följde boken mer och eftersom jag inte läst boken så kan jag tyvärr inte jämföra men kanske att filmen hade blivit ännu bättre om Spike Lee hade gjort just det istället för att vandra sin egna väg, betyget blir en mycket svag 4:a trots allt
svältaren
2024-05-06
Rätt kul som underhållning, men inte vidare tänkvärt. Ytligt och gott om karikatyrer.
Sheepy
2023-02-15
Svag 4 - det är mestadels intressant, men samtidigt är det trist hur mycket som ändrats för att öka spänningen (speciellt när man titulerat det som en "sann historia"). Hade även önskat att man gick in mer på hur "klanens" organisation fungerade. Faktumet att de flesta var rasistiska och korkade svin är säkert sant men det ger inte så mycket djup till berättelsen.
Philips
2021-03-30
Osannolik men sann, tydligen... Garanterat ingenting som gjorts tidigare på film.
StureStenhög
2021-01-17
Det är en kul och bisarr historia i botten det här, och det är på det planet den här filmen fungerar bäst. Filmen visade sig också ligga betydligt närmare den sanna historien än vad jag hade trott medan jag såg den, så det gör ju det hela ännu roligare. Spike berättar den också på ett underhållande och kreativt sätt, men det är när han ska försöka sig på paralleller till nutiden som det blir klumpigt och övertydligt. Det finns annars en del intressant i konflikten kring om man bäst åstadkommer förändring inifrån eller utifrån, men det hade jag önskat att man hade grävt lite mer i. Men det verkar iaf som att Denzel Jr. har ärvt en del av sin fars karisma, och överhuvudtaget bidrar skådespelarna till att höja det här. Ashlie Atkinson är ett riktigt fynd får man säga
staten
2021-01-14
Rapp, kul, spännande och EXTREMT skickligt gjord film. Musiken och klippningen höjer detta mot mästerverkshöjder rent hantverksmässigt. Också väldigt bra spelad. Har sett långt ifrån alla Spike Lees filmer men detta är min klara favorit av de jag har sett.
mammene
2020-07-23
På ett vis kändes det som en gammal cowboyfilm, där man bara på utseendet kan se vem som är ond eller god. Vem vet kanske medlemmar av ku kux klan ser ut så här och är ovanligt korkade, med vissa undantag, spillevinken i det hela är då en mörkhyad person.Känns som vi blir lite styrda i vårt tyckande. Eller så är det precis det som regissören leker med, karikatyrer. Hur som helst är det en bit av USA;s historia som tyvärr inte är historia utan pågår än. Den någon lättsamma tonen gör att i alla fall jag klarar av att se detta.
hsimpson
2020-07-10
Välspelad, men haltar lite under filmens gång. Epilogen är stark och gör att trean också är stark, snarare än svag.
Hengman
2020-05-25
Mycket svag politisk film. Ja ja ja, Trump är dum, rasister är dumma...
labi
2020-05-23
Underhållande och en film i tiden. Kanske inget som förenar ett polariserat USA, men ett gött statement från Lee.