Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Blåsningen


Tillsammans med Luther Coleman rånar Hooker en man som visar sig bära på en enorm summa pengar. Luther blir dock inte lika förtjust och drar sig ur det hela. För sent står det klart att de rånat en man som arbetar för den inflytelserike Doyle Lonnegan från New York. När Hooker finner Luther brutalt mördad, beslutar han sig för att söka upp Luthers kamrat Gondorff. Gondorff blir chockad över beskedet om Luthers död, men lovar att utkräva hämnd. Tillsammans planerar de båda att utsätta Lonnegan för århundradets kupp...


Originaltitel The Sting
Regissör George Roy Hill
Manus David S Ward
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, 70-tal
Skådespelare Robert Redford, Robert Shaw, Paul Newman, Eileen Brennan, Jack Kehoe, Charles Durning, Ray Walston, Harold Gould, Dimitra Arliss, John Heffernan, Robert Earl Jones, Charles Dierkop
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9098
Filmnummer 666

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av AddeColciago
För att hämnas på den inflytelserika gangstern Doyle Lonnegan bestämmer sig lurarparet Hooker och Gondorff för att utsätta honom för århundradets kupp. Efter att ha gjort Butch Cassidy and th...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av Shogun
Tre stycken småsvindlare i Chicago på 30talet råkar lura av fel person mycket pengar. Detta leder tragiskt nog till en av de tre svindlarnas bortgång. Johnny Hooker(Robert Redford) svär att häm...   Läs mer »

Kommentarer


Raimo_1985
2018-12-26
Ganska smårolig och jag skrattar till ofta, i mitten tappar jag bort mig men sen är jag med igen. Filmen hålls hela tiden uppe av den supercharmiga och skitsnygga Robert Redford. Filmen är till och med cool, snubbarna är ju coola! Om någon skulle försöka göra en sådan här film idag skulle man tycka att filmen var skitdålig och att spelar/lurendrejar-snubbarna var töntar.
jopjop
2018-12-25
Inte alls så bra som jag förväntat mig. Jag hade i och för sig mina aningar...
Lotso
2018-06-28
I sin helhet är Blåsningen en kanonrulle som verkligen gick hem hos mig. Jag älskade varje sekund från det att introt började med låten “The Entertainer” av Scott Joplin och därifrån höll filmen ett bra energi och tempo ända till eftertexterna. Skådespelarna är suveräna i sina respektive roller, det enda jag hade önskat var lite mer uppbyggnad på vänskapen mellan Henry Gondorff och Johnny Hooker. Filmen har en god charm och komik bakom sig och 30-tals känslan är oslagbar. Scenografin, kostymerna, set-designen, musiken, klippningen och sättet de väljer att berätta historien gör verkligen att filmen känns som om den är tagen direkt ur 30-talet. Regissören George Roy Hill har verkligen lyckats där och visar en skarp begåvning på den fronten att återskapa en känsla som känns tidlös. När det kommer till “blåsnings” filmer är det svårt att toppa just denna.

2017-07-02
Filmer som denne gjørs ikke lenger.
RustyFilm
2016-12-09
Blåsningen placerar sig ofta när listor som "tidernas bästa film" sätts ihop dessutom fick den mängder av Oscars nomineringar när det begav sig 1974. Visst håller även jag med om att det är en bra, spännande och lättsam thrillerkomedi men tycker ändå inte att den hör till dom riktiga topparna. För att platsa där är den för tråkig och teatral (överdrivna minspel osv).
Spaderfyra
2015-12-22
Den bästa film jag någonsin sett. Full av överraskningar och åtminstone jag satt helt fängslad från första scenen till den helt fantastiska finalen.
Dele
2014-12-18
En riktigt grabbig och hårdkokt lurendrejerihistoria. Underhållningsvärdet är ok. men de lättsamma komiska partierna känns malplacerade och mycket har inte åldrats särskilt väl.
Ful_fisk
2014-12-02
En av de stora filmklassikerna som jag faktiskt aldrig sett förut. Jag vill inte påstå att jag är direkt överväldigad, men visst är det bra grejer. Snirklig och fyndigt utmejslad intrig, men jag hade nog velat komma karaktärerna lite mer på djupet. Riktigt så överjävligt bra blev det alltså inte. Men jag gillade filmen och trean är ungefär så stark som en betygstrea kan bli. Kan kanske växa till sig till en fyra med tiden och en omtitt, dock.
Krille80
2014-11-07
En av de charmigaste filmer som någonsin gjorts. Den ultimata bluff-filmen som får liknande filmer som Oceans Eleven att verka fattiga. Rollistan är full av sköna typer. Manus och regi är topp och Scott Joplins ragtime går man runt och nynnar på i dagar efteråt. Du vill inte ha på samvetet att du har missat denna fantastiska film så SE DEN NU!
Grillo
2014-07-22
Skön film men visst är det inte speciellt djupt. Det behöver det dock inte alltid vara och underhållningsvärdet var högt. Tappar lite på alla figurer som jag inte hela tiden lyckades hålla reda på, plus det faktum att vissa grejer om 30-talets teknologi kanske inte gick över huvudet på en tittare 1973, men däremot en 2014... Stämningen går det dock inte att ta fel på.
Visa äldre kommentarer »