Bleeder

Leo lever ett enkelt men destruktivt liv med flickvännen Louise. Han tillbringar större tiden av sin lediga tid med att se på B-filmer i en videobutik tillsammans med sina tre vänner. När Louise kommer med beskedet att hon är gravid rasar allt för Leo. Han tillbringar allt mer tid utanför hemmet och blir allt mer destruktiv. Hans växande vrede gör att han är på väg att helt tappa kontrollen över sin situation. Och när det väl händer brakar helvetet löst.

Originaltitel Bleeder
Regissör Nicolas Winding Refn
Manus Nicolas Winding Refn
Genre Drama, Thriller, 90-tal
Skådespelare Kim Bodnia, Rikke Louise Andersson, Mads Mikkelsen, Zlatko Buric, Liv Corfixen, Levino Jensen, Claus Flygare, Sven Erik Eskeland Larsen

Skapad 2019-10-26 av sethgecko
Ännu en dansk film. Okej, jag har sagt det förut (se nedan) och jag kan säga det igen. Danska språket är rätt vidrigt, det mesta med Danmark är rätt jobbigt, men deras filmindustri kan faktisk...   Läs mer »

apelsin
2021-06-05
Mikkelsen hade en kul roll i filmen, hade velat se mer av honom och lite mindre av dom andra. Trea
Bozze80
2017-01-20
Ångestfylld film, dock är det inget som riktigt rycker tag i en mer än i utströdda scener. Potential, men inte mer än godkänt utfall.
Spidde
2016-10-29
Deprimerande och jobbig, men helt klart sevärd. Inte någon Pusher-nivå men bättre än mycket annat.
Astrojacob
2016-09-14
Visst finns det små brister men ändå ett skönt lugnt tempo där känslan känns i luften. Mikkelsen, Zlatko o Bodnia bara bonus. Svag men ändå 4:a eftersom jag älskar hela Pusher-serien.
CinemaStrange
2015-02-18
Den här var bara otroligt seg och långdragen, karaktärerna tafatta
2014-10-31
En svart och mycket ångestladdad berättelse som ligger väldigt nära verkligheten. Scenariot i Bleeder skulle kunna utspelas när som helst, var som helst, och förmodligen utspelar sig liknande scenarion på många ställen just nu. I vilket fall som helst så är det en mörk och ångestladdad film, med mycket känslor.

2014-10-17
Sterk film.
Engravadlax
2014-03-24
Någorlunda engagerande amatörfilm. Bästa betyg jag någonsin gett Refn.
Hanness
2014-02-20
Mörk film, mycket bra skådspelare. Gillar hans filmer men inte alls i samma klass som Pusher. inte någon upplyftande film precis men bra.
Korben_Dallas
2013-11-28
Filmen borde tillåtit sig själv att sätta mer djup på sina karaktärer, vi får tyvärr bara se ytan men den håller sig ok ändå.