Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Blind Flight


1985 lämnade Brian Keenan Belfast för att arbeta i Libanon, där han blev kidnappad av en islamisk Jihad-grupp som hade stöd från Iran. Det påstådda skälet för kidnappningen var det brittiska och amerikanska stödet av Irak i Iran-Irak kriget. Keenan var fängslad i flera olika olika fängelser i över fyra år, ensam, utan någon som brydde sig om hans belägenhet, och utan någon vetskap om hur eller om han någonsin skulle bli frisläppt. Keenan lämnas som offer för en inkräktande galenskap, ända tills han flyttas till ett annat ställe, där han i en av de sällsynta och oförutsedda gesterna av barmhärtighet av hans fångvaktare ges en cellkamrat, John McCarthy. Historien baserar sig på verkliga händelser.


Originaltitel Blind Flight
Regissör John Furse
Manus Brian Keenan, John McCarthy, John Furse
Genre 2000-tal, Drama
Skådespelare Ian Hart, Linus Roache
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 57
Filmnummer 24091

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

Christofer
2014-03-03
Filmen var väldigt oklar på en rad punkter, inte minst kidnapparnas egen agenda. Dessutom lämnas man med ett flertal frågor när eftertexterna börjar rulla. Sammantaget godkänt, men inte så mycket mer.

2007-01-15
Ett riktigt bra kidnappningsdrama som bygger på en sann historia. Bra aktörer och regiarbete och en nagelbitande spänning bidrar till en minst sagt sevärd brittisk filmatisering.
Gordyal
2005-10-21
Fascinerande historia som dessvärre kommer bort lite grand någonstans på vägen.
W.Andersson
2005-04-12
Intressant att se, men tyvärr blir den lite långtråkig...
thaedra
2005-04-07
En annorlunda bra film, dock ingen som jag skulle orka se igen.
krater
2004-09-18
nog rörde den upp några känslor här och där, men uhm, detta låter dumt, men jag tycker den saknade fokus. goda skådespelare dock.
Syd
2004-09-17
Efter att inte ha rört upp några känslor alls, så förvånades jag över att de sista tjugo minuterna ändå fick mig att känna med de två.