Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Blindness


I en stad där alla drabbats av en mystisk epidemi som gör folk blinda är det bara en, doktorns fru som har synen kvar. Hon låtsas vara sjuk för att kunna ta hand om sin make samtidigt som samhället bryts ner i kaos och oreda.

Baserad på en roman av Nobelpristagaren José Saramago.


Originaltitel Blindness
Regissör Fernando Meirelles
Manus Don McKellar
Genre Drama, 2000-tal, Mysterium, Thriller, Science Fiction
Skådespelare Julianne Moore, Don McKellar, Danny Glover, Mark Ruffalo, Maury Chaykin, Gael García Bernal, Yûsuke Iseya, Sandra Oh, Mpho Koaho, Martha Burns, Alice Braga, Yoshino Kimura, Mitchell Nye, Susan Coyne, Amanda Hiebert, Marvin Karon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1652
Filmnummer 61599

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av Afflicter
Högkoncept, ”High concept”, är ett begrepp som har blivit allt vanligare inom film dessa dagar. En idé som kan förklaras med en eller endast några få meningar. Kanske har antalet ökat på gru...   Läs mer »

Kommentarer

NoWireHangers
2020-03-17
Intressant koncept bortslarvat i en film som mest är seg och ofta (men inte alltid) fult filmad.
Pos
2018-10-18
Fruktansvärt manus som tyvärr inte någonstans återspeglar boken som är mycket bra. Fruns handlande är helt irrationellt och gör mig enbart förbannad. Synd på ett bra grundkoncept.
Hanness
2018-07-12
Spännande tema, men efter ett tag går det bara utför.
Jamesa
2018-06-28
Intressant idé från början, men gjord seg och ointressant.
annihilat0r
2018-04-20
En berättelse om människans egoism och vilka omoraliska gränser den egentligen kan passera.
mammene
2018-04-17
Första anblicken kanske en dystopi i mängden, men den hade sina poäng, tex att man fördjupade sig lite mer i Julianne Moores karaktär, inte mycket men tillräckligt för att man skulle förstå hennes handlande. Alltid intressant det här med mänskligt beteende i krissituationer, tyvärr blir jag lika upprörd varje gång. Lämnar tolkningar efteråt.
Filmfantast86
2017-10-25
kass
Stygga-Vargen
2017-08-14
Den här filmen är allt annat än bra.
Djason
2015-10-28
Film som visar hur skört vårat samhälle egentligen är, nu kanske inte blindhet är vårat största problem men andra saker kan ju hända. Filmen i säg är ganska seg men den är välspelad där Julianne Moore som vanligt är grym.
DIProgan
2015-04-09
En speciell film helt klart. Den spelar förvisso mestadels på känslor och tankar kring en blind värld men har även en del tankenötter där den inte känns speciellt smart. Allt prat i filmen som människorna har för sig för att fylla hålrummet av att inte kunna se gör en lite trött oavsett om det gör filmen mer trovärdig. En stark trea men inte tillräckligt intressant eller fokuserad för fyran.