Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Blixt Gordon


Den obarmhärtige, grymme och hänsynslöse kejsar Ming härskar över hela universum men främst över kejsardömet Mongo. När han hotar jorden reser den amerikanske fotbollsspelaren Flash Gordon och hans vänner till Mongo för att bekämpa honom.


Originaltitel Flash Gordon
Regissör Mike Hodges
Manus Lorenzo Semple Jr, Michael Allin
Genre Fantasy, Action, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Sam J Jones, Melody Anderson, Max von Sydow, Topol, Ornella Muti, Timothy Dalton, Brian Blessed, Peter Wyngarde, Mariangela Melato, Richard O'Brien (I), John Osborne, Philip Stone, John Hallam, Suzanne Danielle, William Hootkins
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3342

Recensioner

Skapad 2019-09-28 av XenoMorph
På VHS-fodralet till Flash Gordon som jag har i min filmhylla (tillsammans med filmen givetvis) står det tre gånger att detta är \"århundradets science fiction film\". Det tyder i alla fall på a...   Läs mer »

Skapad 2013-01-30 av Mihon86
Flashar med nostalgi. Så som många filmminnen kommer de från barndomen eller yngre tonåren. När jag var 13 år så var jag uppe för första gången till 4 på morgonen – allt på grund av en f...   Läs mer »

Kommentarer

KyLLo
2018-07-18
En kalkon. Tillgjord och inte ens lite 80-talscharmig. Men soundtracket med Queen går inte av för hackor.
Rai
2017-12-29
B-film, javisst men den är underhållande...
Filmfantast86
2017-10-23
kass
Stygga-Vargen
2017-09-30
Det här är bra grejer! Jag klassar Blixt Gordon som en av 80-talets bästa filmer!
martineden
2017-04-09
[rek. 2] Man anar ju en del sinofobiska element, som inte är särskilt subtila!! I många avseenden är den här faktiskt fantastisk: underbara kostymer och set design! Förlåt Solidus, men jag är faktiskt inte alls så förtjust i Queens soundtrack. Filmen är ju medvetet "serietidningsaktig", vilket verkligen fungerar bra i fråga om scenografi, kostymer etc, men jag tycker att filmen blir lidande av serietidningsdialogen och de endimensionella karaktärerna. Den har dock ganska stort "charmkapital", ungefär som de gamla Batman-serierna från 60-talet. Det är dock möjligt att jag är väl hård mot denna, men då vill jag i försvar säga att jag innan denna såg en film med Ashton Kutcher, vilket förstås har negativ inverkan på alla friska människor. :-) 2+/3-
Dele
2016-09-29
Tramsig och tafflig familje-science fiction som inte har åldrats väl, men har visst underhållningsvärde..
cannibalrice
2016-04-23
Jäklar i min låda vad underbart kitschig denna film är och med den bästa sortens soundtrack!
Raimo_1985
2015-12-05
En superhärlig fet ost-rulle fräst i kök. Helt otroligt skräpig men så härlig och rolig. Jag älskar den. Bra musik av Queen.
Solidus
2015-04-06
"Bilxt Gordon" var en film som jag gladligen såg flera gånger när jag var en liten pojke och nu när jag har sett om den i vuxen ålder känns det väldigt skönt att kunna skriva att den håller än. Det är trams, men det är trams som är berättat med ett stort hjärta. Det är en storproduktion med budget bakom sig och det märks att filmteamet vill skapa en värdig konkurrent till "Star Wars". Hela filmen genomsyras av en härlig atmosfär, mycket pga av Queens magiska soundtrack och fighten mellan Mings soldater och örnfolket är än idag än av mina absoluta favoritslag. Mycket charmig sci-fi av den gamla skolan.
Krille80
2014-11-11
En skön kultfilm med härligt soundtrack signerat av Queen. Scenografin är också väldigt intressant och rolig. Härliga birollssfigurer och väldigt roligt att se Max Von Sydow som den ondskefulla kejsar Ming. Detta är en film som inte har klarat tidens tand men ändå erbjuder en viss underhållning men inte tillräckligt.