Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Blixt Gordon


Den obarmhärtige, grymme och hänsynslöse kejsar Ming härskar över hela universum men främst över kejsardömet Mongo. När han hotar jorden reser den amerikanske fotbollsspelaren Flash Gordon och hans vänner till Mongo för att bekämpa honom.


Originaltitel Flash Gordon
Regissör Mike Hodges
Manus Lorenzo Semple Jr, Michael Allin
Genre Action, Science Fiction, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Max von Sydow, Sam J Jones, Melody Anderson, Topol, Ornella Muti, Timothy Dalton, Brian Blessed, Peter Wyngarde, Mariangela Melato, Richard O'Brien (I), John Osborne, Philip Stone, John Hallam, Suzanne Danielle, William Hootkins
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3358
Filmnummer 5223

Recensioner

Skapad 2019-11-16 av Stygga-Vargen
Ibland kan en film leda till att man blir sugen på att se en annan film - för några år sen såg jag Running Scared, vilket ledde till att jag blev sugen på att se The Cowboys och sen såg jag Ted...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av XenoMorph
På VHS-fodralet till Flash Gordon som jag har i min filmhylla (tillsammans med filmen givetvis) står det tre gånger att detta är \"århundradets science fiction film\". Det tyder i alla fall på a...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Mihon86
Flashar med nostalgi. Så som många filmminnen kommer de från barndomen eller yngre tonåren. När jag var 13 år så var jag uppe för första gången till 4 på morgonen – allt på grund av en f...   Läs mer »

Kommentarer


myslas
2020-11-21
Kostymer, dekor och musik är av riktigt hög klass. Manus och skådespeleri (bortsett från von Sydow), not so much. Hur som helst så är det till skillnad från till exempel Dune underhållande nog för att det på något sätt ska funka. Den nya 4K-utgåvan från Studio Canal är galet snygg och ger den här färgsprakande filmen ytterligare en dimension.
KyLLo
2018-07-18
En kalkon. Tillgjord och inte ens lite 80-talscharmig. Men soundtracket med Queen går inte av för hackor.
Rai
2017-12-29
B-film, javisst men den är underhållande...
Stygga-Vargen
2017-09-30
Det här är bra grejer! Jag klassar Blixt Gordon som en av 80-talets bästa filmer!
martineden
2017-04-09
[rek. 2] Man anar ju en del sinofobiska element, som inte är särskilt subtila!! I många avseenden är den här faktiskt fantastisk: underbara kostymer och set design! Förlåt Solidus, men jag är faktiskt inte alls så förtjust i Queens soundtrack. Filmen är ju medvetet "serietidningsaktig", vilket verkligen fungerar bra i fråga om scenografi, kostymer etc, men jag tycker att filmen blir lidande av serietidningsdialogen och de endimensionella karaktärerna. Den har dock ganska stort "charmkapital", ungefär som de gamla Batman-serierna från 60-talet. Det är dock möjligt att jag är väl hård mot denna, men då vill jag i försvar säga att jag innan denna såg en film med Ashton Kutcher, vilket förstås har negativ inverkan på alla friska människor. :-) 2+/3-
Dele
2016-09-29
Tramsig och tafflig familje-science fiction som inte har åldrats väl, men har visst underhållningsvärde..
cannibalrice
2016-04-23
Jäklar i min låda vad underbart kitschig denna film är och med den bästa sortens soundtrack!
Raimo_1985
2015-12-05
En superhärlig fet ost-rulle fräst i kök. Helt otroligt skräpig men så härlig och rolig. Jag älskar den. Bra musik av Queen.
Krille80
2014-11-11
En skön kultfilm med härligt soundtrack signerat av Queen. Scenografin är också väldigt intressant och rolig. Härliga birollssfigurer och väldigt roligt att se Max Von Sydow som den ondskefulla kejsar Ming. Detta är en film som inte har klarat tidens tand men ändå erbjuder en viss underhållning men inte tillräckligt.
xpor
2014-11-01
Så löjligt kass film. När jag var 5 så var det väldigt bra, så den lyfts till en 2a.
Visa äldre kommentarer »