2.2
2.2
Blåjackor
En svensk kryssare anlöper till medelhavshamnen Montebello. Sjömännen går i land och finner att de lokala kvinnorna är fulla av behag, inte minst flickorna från Monsieur Nitouches balettskola, som ska visas upp för den lokala societeten. Det tänder dock till mellan balettflickor och blåjackor. En jättefest dras igång ombord, och Nitouche drar ut för att skydda balettflickornas hotade dygd. En förvecklingskarusell drar igång bland sjömän, balettflickor, gendarmer, schejker, änkor, amiraler och Tomas Bolme som "Jätten".

Originaltitel | Blåjackor |
Regissör | Arne Mattsson |
Manus | Arne Mattsson, Volodja Semitjov |
Genre | Drama, 60-tal |
Skådespelare | Dirch Passer, Anita Lindblom, Nils Hallberg, Elisabeth Odén, Siv Ericks, Grynet Molvig, Carl-Gustaf Lindstedt, Tomas Bolme, Åke Söderblom, Per Asplin, Carl-Axel Elfving, Arve Opsahl |
Den här tyckte jag var rätt rolig. Bra skådespelare, vackra miljöer. Dirch Passer, haha! :) Jag har kul även om filmen är för lång.
Dirch passer suger...han fördärvar denna film som kunde blivit kult, hade vart bättre om poppe vart med i denna version igen...men filmen har intr miljö, fina flickor
Inte för att filmen direkt försöker men man kan ändå inte komma undan med något som är så tunnt som detta. Under en yta av flams och trams och låtar med nödrim finns ingenting. "-Snart kan vi få leka ett skepp kommer lastat..." Ouäck!
AAAARRRGGGHH! Slå en yxa i huvudet på Dirch Passer.