Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Blood Diamond


Diamantsmugglaren Danny Archer från Zimbabwe och fiskaren Solomon Vandy möts i inbördeskrigets kaotiska Sierra Leone under 90-talet. Båda är afrikaner men deras bakgrund är så olika de kan vara, tills ödet för dem samman i en gemensam jakt på en sällsynt rosa diamant som kan förändra deras liv.


Originaltitel Blood Diamond
Regissör Edward Zwick
Manus Charles Leavitt
Genre Drama, Thriller, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly, Kagiso Kuypers, Arnold Vosloo, Antony Coleman, Benu Mabhena, Anointing Lukola, David Harewood, Basil Wallace, Jimi Mistry, Michael Sheen, Marius Weyers, Stephen Collins
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20965
Filmnummer 46912

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Pebosjan
Oscarssäsongen närmar sig. Detta innebär oftast tårdrypande Lasse Hallström-draman, storslagna Clint Eastwood-rullar, men också självklart flera verklighetsrelaterade draman med spännpunkt på...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Aja_
Det inbördeskrig som länge härjade i Sierra Leone utgör själva stommen för filmen Blood Diamond och dess handling. Här har en rebellgrupp tagit över diamant-gruvdriften från Sierra Leone, de ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Miss_Blue
Solomon Vandy (Djimon Hounsou) lever med sin familj i Sierra Leone. Solomons högsta dröm är att sonen ska bli läkare, och slippa knyta fisknät som han själv. Men revolutioner hotar landet, och e...   Läs mer »

Kommentarer


Golazo
2022-10-06
Riktigt bra.
Andreas_
2021-01-28
Ett mästerverk!! Edward Zwick vilken regissör och vilka skådisar....Leo Dicaprio och Djimon Hounsou har fantastisk kemi och båda gör här två roller som är oscarmaterial utan tvekan...en av dom bästa filmer jag har sett i alla kategorier, spännande action, fantastisk bra skrivna karaktärer, fantastiska miljöer, suveränt kamerajobb, snyggt foto, oerhört välskrivet manus, det är ju bara för bra alltså, kan inte säga annat, bara buga och tacka, filmen är lång men den känns inte lång, så spännande är den och den får en att verkligen öppna ögonen för när det kommer till diamanter i fortsättningen och man får även en verklighetstrogen känsla över hur ett blodigt inbördeskrig kan vara och hur fruktansvärt det måste ha varit att leva under dessa former på 90 talet...såg faktiskt denna film när den kom och första gången är den ännu bättre, nu när man ändå vet hur allt kommer att sluta så är det fortfarande ett mästerverk och att filmen håller så bra efter så många år är också helt fantastiskt...jag är hänförd och kan inte annat än att rekommendera denna pärla till film...ett mycket mörkt drama med spännande action och äventyr, får även tillägga att den kvinnliga birollen spelad av Jennifer Connelly är riktigt bra också, finns som inga brister eller fel på denna film, ett mästerverk helt enkelt...betyget en helt klar stark 5:a
Podpolkovnik
2020-10-25
En helt okej film, som måhända kunde vunnit en del på att nyansera protagonisters och antagonisters drivkrafter.
Christofer
2018-08-18
18/8 2018 (5:a): Håller fortfarande måttet. Riktigt obehaglig film. 5/4 2010 (5:a): Jag blir faktiskt tvungen att höja betyget efter en omtitt. En film som ger mig rysningar kan inte få annat än högsta betyg. Di Caprio presterar på topp och storyn håller verkligen. (28/4 2007: Betyg 4, Skrämmande, tät och med ett intressant budskap. DiCaprio är som vanligt riktigt bra.)
labi
2018-07-09
Starkt och viktigt budskap, dessvärre skildrat genom ett hollywoodskt filter vilket drar ner intrycket. DiCaprio lysande som vanligt.
Zarquon
2018-03-11
Gillar temat skarpt. Och med gillar menar jag att det är ett bra tema att ta upp, i filmen är det förstås superhemskt och man blir lite illa till mods... DiCaprio och Honsou är jättebra. Största problemet är romansen, som känns skohornad och jag köper den inte. Men bra och sevärd.
Henkepedia
2018-01-13
En film jag blev tipsad att se och överraskade rejält
sodomiten
2018-01-10
En bra film helt klart. En bra skurk lyser alltid upp.
Rai
2017-12-29
Den här filmen är riktigt bra...

2016-12-07
Hollywoodapplausen og den inkonsekvente karakteren til Leonardo trekker ned en ellers meget bra film.
Visa äldre kommentarer »