Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Blood for Dracula


En melankolisk Dracula plågas av svår abstinens eftersom jungfrublodet håller på att ta slut hemma i Rumänien. Han reser med sin trofaste betjänt till Italien för att råda bot på detta, men tyvärr visar det sig att de italienska adelsflickorna är allt annat än jungfrur, och det håller på att gå riktigt illa. Löst baserad på Bram Stokers klassiska roman.


Originaltitel Blood for Dracula
Alternativ titel Andy Warhol's Dracula, Andy Warhol's Young Dracula, Dracula cerca sangue di vergine... e morì di sete!!!
Regissör Antonio Margheriti, Paul Morrissey
Manus Paul Morrissey, Pat Hackett
Genre Skräck, 70-tal
Skådespelare Udo Kier, Joe Dallesandro, Arno Juerging, Milena Vukotic, Dominique Darel, Stefania Casini, Silvia Dionisio, Vittorio De Sica, Maxime McKendry, Roman Polanski, Inna Alexeievna, Cil Gagne
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 650

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av myrslok
Det känns på något sätt väldigt logiskt att både den här filmen, och dess systerfilm ”Flesh for Frankenstein”, är spridda på landets marknad dels i en påkostad Criterion-utgåva ...   Läs mer »

Kommentarer

Bumbi78
2015-04-27
Myrsloks recension tycker jag sammanfattar den här pärlan mycket bra. Dekadens, vemod, lite humor och en stor dos sleaze i en draculafilm olik någon annan. Väldigt b i mycket, men stämningfullt, mycket tack vare det vackra melankoliska soundtracket. Kier är underbar som den svage torftige greven som spyr i badkar om han inte får i sig oskulders blod - helt lysande.
Gigi1943
2014-06-14
Poetisk på något sött, vacker men lite fånig, svårt att sätta betyg, jag gillade den och höll mig vaken!
imhotep
2014-06-05
Aldrig sett dåliga skådespelare va så bra! Och heja heja bästa udo. Denna skulle fått högre betyg om den inte vore våldtäktsromantiserande ett mycket märkligt vis..
answai
2012-03-09
Kultfilm som förtjänar sitt rykte. Många teman, dåligt skådespeleri, ojämn, naket, romantik och blod - en film som har allt, men framförallt ett hjärta. Intressant.
Floop
2011-08-21
Stackars Dracula... Han ville ju bara ha lite oskuldsblod och sin kista...
sunvalley
2010-12-17
En mesig och melankolisk Dracula, vilket inte är så fel. Börjar lovande, men tar aldrig riktigt fart. Ganska taffligt skådespeleri. Slutscenen är bedrövlig. Jag tror inte att jag någon gång har hejat så mycket på "de onda". Svag trea, den var ändå kul att se på.
Grillo
2010-11-03
Udo Kiers gestaltning av Dracula räddar resten av skådisarna som är rätt usla... Musiken och inledningen gör inte att man förväntar sig en komedi direkt.
Terran
2010-11-02
Charmig och helt underbar.
deppen
2010-07-25
Tycker Kier gör ett bra jobb i Dracula rollen, men det är nog den vekaste, mest miserabla av alla Draculas. Spyr och lider som bara den klantarschlet. Sen är ju slutscenen ett kapitel för sig, den drar ner mitt betyg från en 4a. Galna systrar i den där familjen btw ;)
alexi
2010-01-02
Haha Underbar! Jag älskar att alla bryter på nåt roligt språk...!