2.4
2.4
The Last of the Finest
Fyra poliser upptäcker en härva där höga amerikanska politiker är huvudmän i en narkotikaaffär. De försöker undersöka saken närmare, men anklagas då för att ha saboterat en razzia. Under razzian brändes 18 miljoner dollar upp. Utan polisbrickor och utan jobb tar de fyra saken i egna händer. De tänker bevisa att den amerikanska regeringen är skyldig. Bevisen måste fram - även om de måste gå utanför lagan för att kunna upprätthålla den...

Originaltitel | The Last of the Finest |
Alternativ titel | Blue Heat, Einsame Zeit für Helden, Punto de impacto, Street Legal, Vingança Infernal |
Regissör | John Mackenzie |
Manus | George Armitage, Thomas Lee Wright, Jere Cunningham |
Genre | Action, 90-tal |
Skådespelare | Brian Dennehy, Joe Pantoliano, Jeff Fahey, Bill Paxton, Michael C Gwynne, Henry Stolow, Guy Boyd, Henry Darrow, J Kenneth Campbell, Deborra-Lee Furness, Lisa Jane Persky, Patricia Clipper, Michele Little, Susannah Kelly, Sheila Kelly, Micah Rowe, Joey Wright, Georgie Paul |
Dennehy lyckas återigen hålla liv i ett rätt sunkigt manus. Finns likheter med bättre titlar såsom Dödligt Vapen, men Blue Heat når aldrig upp till något minnesvärt. En och annan kul actionscen och god kemi mellan huvudrollerna gör att den blir godkänd åtm.
Typisk amerikansk snut film som har sina 24år på nacken. vilket märks för den är rätt dassig. men ändå har den en viss charm som man faller för. 2+
Bortglömd 90-tals snutfilm som just nu går varm på viasat film - classic (där högst blandad kvalité råder). Hyfsat underhållande men ingen diamant i genren, snarare en bit kol med glimtar.
Brian Dennehy B filmernas bästa skådis. Gillar dock denna film.
fahey och pantoliano är sköna, tyvärr faller det på alldeles för mycket annat.
brian dennehy är min favorittjockis!