Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Body Double


Jake Scully är fascinerad av en kvinna som varje kväll tar av sig kläderna framför sitt fönster. Snart finner han sig själv vara medelpunkten i ett rörigt morddrama och han blir tvungen att försöka lösa fallet utan polisens assistans.


Originaltitel Body Double
Regissör Brian De Palma
Manus Brian De Palma, Robert J Avrech
Genre Thriller, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Melanie Griffith, Craig Wasson, Gregg Henry, Deborah Shelton, Guy Boyd, Dennis Franz, Barbara Crampton, David Haskell, Rebecca Stanley, Lane Davies
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 931
Filmnummer 2938

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av weng-weng
Det här är ytterligare en film om en man vars voyeuristiska ådra ska komma att bli hans fall. Det är när han börjar intressera sig lite väl mycket för sin kvinnliga granne (som spenderar kväl...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2023-09-29
Nej, det här var inget vidare. Oerhört dum variant på "Fönstret åt gården" som bara blir värre vid varje förveckling, och sedan mynnar ut i den löjligaste användningen av De Palmas standardtwist jag sett. Frankie Goes To Hollywood-musikvideon i mitten drar nästan upp det till en tvåa, men nej, det här håller inte i längden.
sven_usling
2020-08-13
Överlag så gillade jag den. Första timmen är rätt bra, men sen dyker Melanie Griffith upp och då dör filmen så smått. Hyfsat spännande men förutsägbar, men De Palma är alltid intressant.
gjoob
2018-02-18
Hitchcock-hyllning med skön 80-talskänsla, några teskedar giallo och en nypa Lynch. Det som drog ned den en aning var att det dröjde sisådär 40 minuter innan det började bli riktigt intressant och slutet lämnade mycket att önska. Men jag blev såld, en film helt i min stil (jao, nästan då). Känner mig generös och ger den fyran, även om det är lite i överkant.
thebully
2017-03-01
Frankie Goes To Hollywood
RustyFilm
2016-12-09
En hel del Hitchcock stuk över den här Brian De Palma thrillern. Berättartekniken är listig och oförutsägbar. Hyfsat spännande är det också utan att nå någon högre höjd.
Stygga-Vargen
2016-10-22
Brian De Palma försöker leka Hitchcock och använder sig här av väldigt många klassiska Hitchcock-ingredienser, men någon renodlad Hitchcock-film har han ändå inte lyckats åstadkomma. Därmed inte sagt att denna film är dålig för det är den inte. Den är faktiskt ganska spännande och underhållande och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig.
emilstjernholm
2016-02-15
Underbar Hitchcock-pastisch med härlig åttiotalskänsla. Konstig, men bra konstig.

2015-02-28
Haha det började som en 3a för mig för några år sedan. Sen charmade den till sig en 4a efter omtitt. Nu...efter ha sett den 4 ggr kan jag bara konstatera att den är en solklar 5a. Jag gillar att den är fjantig, smått ologisk och flummigt klippt medans den ger hatten av till Hitchcock som så väl Bava. Jag kan förstå att den inte faller många i smaken faktiskt men för mig är sann filmupplevelse Spänning, komik, självdistans och De palma:)
eriknr
2014-04-11
De Palma cementerar sig i och med den här ruttna thrillern som en fattigmansversion av såväl Hitchcock som Argento. Riktigt usel film utan minsta uns till spänning och med alltid lika horribelt värdelösa Melanie Griffith i en extremt jobbig biroll!
Dutch
2014-03-03
Mystisk och frän.
Visa äldre kommentarer »