Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Bohemian Rhapsody


En skildring av åren som ledde fram till Queens legendariska framträdande på Live Aid-konserten på Wembley 1985.


Originaltitel Bohemian Rhapsody
Regissör Bryan Singer
Manus Anthony McCarten
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Allen Leech, Tom Hollander, Mike Myers, Aaron McCusker, Meneka Das, Ace Bhatti, Priya Blackburn, Dermot Murphy, Dickie Beau, Tim Plester, Jack Roth, Max Bennett
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1497
Filmnummer 127998

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Nathalena
2022-07-26
Bra film , kunde fått en fyra om de hittade nån som passade bättre som Freddie, Malek såg malplacerad ut.
Mysharry
2022-05-24
Vill ge den en femma för musiken, men det får räcka med en fyra. Men mycket sevärd!
KyLLo
2022-04-22
Fungerar bäst som introduktion till låtarna, men jag tycker att det är tillräckligt bra för en trea.
Starkbröl
2022-04-17
En självklar fyra pga skådespeleri och allmän produktionskvalitet, men det skaver lite att många saker hoppas över, är i fel ordning, eller helt enkelt fel. Det känns inte okej med en biopic där det faktiskt hittas på saker. Och jag är inget superfan av Queen så det är inte det. Det är lite för mycket publikmanipulation, på flera sätt, i filmen. Nåja det måste bli en fyra ändå. Men det hade blivit bättre som en ärligare miniserie.
Bozze80
2021-11-28
Underbar musik, och en riktigt intressant, välgjord och välspelad skildring av (delar av) Freddies liv.
Dream
2021-10-17
En rätt så inte sägande film som hade kunnat varit så mycket bättre, men tydligen ville majoriteten ha en mellan mjölks rulle om Freddie Mercury med tanke på priserna den fått. Sanningen ville man inte ha, men musiken är bra dock.
hsimpson
2021-10-12
Bättre än Rocket Man, för att den inte vältrar sig i eländet på samma sätt som den gjorde. Sedan tillför gruppdynamiken mycket, och musiken är ju grym. Stabil fyra.
BjörnBandhund
2021-10-06
Jag är väl inte riktigt i målgrupp eftersom jag är rätt så likgiltig för Queen. Men detta är ändå en välgjord film som aldrig blir trist trots att längden överskrider två timmar. Är man aktiv musiker känner man på gott och ont dessutom igen rätt mycket från musikbranschen. Nästan en fyra! 3+/5
viffslan
2021-10-01
Håller med pufred i mycket vad hen skriver. Rami Malek och Gwilym Lee är fantastiska och sångerna är ju bara legendariska. Början av filmen känns lite stressig och sedan kan jag också störa mig på alla de detaljer som inte följer den verkliga kronologiska ordningsföljden. Men en stark 4:a likväl.
RichardEk
2021-04-04
Snarare en "feel good - film" än en verklighetstrogen biografi över Freddie Mercury och Queen, en hyllning till livet snarare än en insikt i en kreativ och nyskapande rockgrupp. Den svarta som finns är förvisso effektivt levererad, men i första hand är det en livsbejakande film. Men jag får erkänna att den fungerar, trots alla temporala ändringar. Queens teatrala image och genreöverskridande musik blir perfekt musikalisk grund, och fungerar mycket bättre än samma användande av Elton Johns mer poetiska proggrock i 'Rocket Man'.
Visa äldre kommentarer »