Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Bokhandlaren som slutade bada


Ägaren till en bokhandel i en liten stad, Jakob, är medlem i en klubb som brukar bada varje söndag. Han är ointresserad av kvinnor tills Amelie Arbel flyttar till staden. Hon är rik och tilldragande och de båda gifter sig. Väl gifta upptäcker Jakob att saker och ting inte riktigt blev som han tänkt sig...


Originaltitel Bokhandlaren som slutade bada
Regissör Jarl Kulle
Manus Jarl Kulle
Genre Komedi, Drama, 60-tal
Skådespelare Margaretha Krook, Jarl Kulle, Allan Edwall, Ingvar Kjellson, Nils Eklund, Olof Bergström, Ulla Sjöblom, Göran Stangertz, Chris Wahlström, Georg Skarstedt, Göthe Grefbo, Hans Strååt, Fritiof Billquist
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 432
Filmnummer 7115

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2022-02-22
Jarl Kulles regidebut. Någon större lycka som regissör hade han nog inte. Det är en filmatisering av en Fritiof Nilsson Piraten roman. Det är alltid kul att få se Allan Edwall. Här får man se ganska så mycket av honom. Tror man kan klassa in den som en dramakomedi (här finns både lyteskomik och gubb nakenbad).
andmoreagain
2017-10-22
Börjar väldigt medryckande med färggrant foto och lite 60-tals-ryckig rytm. Håller, tyvärr, inte hela vägen och jag tycker Krook mestadels överspelar och är jobbig. Tycker ändå det är en godkänd insats av Kulle, både som skådis och regissör.
FabianBom
2017-01-12
snygga miljöer, kostym, hyffsat skådespel, men dåligt manus och regi
Stygga-Vargen
2016-11-13
Skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig men själva filmen är dock inte mycket att hänga i granen.
mylar
2015-10-11
Filmen skrapar bara lite på ytan och humorn är lite plump på sina ställen. Dock är det en imponerande samling aktörer som jag misstänker hade väldigt roligt under inspelningen.
Gigi1943
2015-02-16
Vilka sagolika skådespelare vi har i vårt land, man kan inte låta bli att älska dem! Egentligen spelar själva manuset inte så stor roll (när det gäller svenska filmer) för jag bara njuter.
Valarn
2015-02-16
Så himla stökig.
AlbinWesley
2013-06-25
Det här håller ju inte. Regin hade med lite elegans kunnat göra filmen riktigt bra men det här funkar helt enkelt inte för mig.
Honeychurch
2012-03-11
tycker absolut att historien berör och det är tre suveräna prestationer från Edwall, Krook och Kulle! Mycket stark 3:a (som kan komma att bli en svag 4a...)
jonas79
2010-08-29
Trots suveräna skådespelare så berör historien aldrig på riktigt. Symptai utan emapti gör filmen tandlös. Kan tänka mig att boken är mycket bättre.
Visa äldre kommentarer »