Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Borat


Borat Sagdiyev, tv-ankare och Kazakstans sjätte kändaste personlighet, åker till USA för att undersöka vad hans land har att lära av världens mest fantastiska nation. Med ett dokumentärteam i hälarna blir han istället mer intresserad av att lokalisera och gifta sig med Pamela Anderson.


Originaltitel Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
Regissör Larry Charles
Manus Sacha Baron Cohen, Anthony Hines, Peter Baynham, Dan Mazer
Genre Komedi, 2000-tal
Skådespelare Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Luenell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25045
Filmnummer 44854

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av Priceguy
Att se Borat är som att se ett en och en halv timme långt avsnitt av Dolda kameran. Och precis som i Dolda kameran är det ibland väldigt roligt, hyggligt ofta lite småkul, och större delen av ti...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av distinkt
Karaktären Borat är ett påhitt av komikern (det krävs tydligen inte mycket för att kunna räkna sig till den skaran) Sacha Baron Cohen. Jag saknar helt kunskap om hans tidigare gestaltningar, och...   Läs mer »

Kommentarer

apmannen
2018-02-24
En underbar intensivkurs i hur fort och obarmhärtigt humor åldras. Jag kan redan höra mina barn om några år fråga "tyckte ni på riktigt att det här var kul förr i tiden?". Svaret får bli "ja, under några veckor 2006 var det här supersuperroligt, alla tyckte det".

2017-09-20
Denne humoren liker jeg. Det er vel de som kritiserer filmen som er intolerante snarere enn filmen i seg.
Stygga-Vargen
2016-09-18
Skruvad och helgalen komedi! Har sett den många gånger och fler lär det bli! Det här är det bästa Sacha Baron Cohen gjort!
Dream
2016-04-25
Annorlunda, humoristiskt, vulgärt och gjort med glimten i ögat, samtidigt som den retar gallfeber på vissa utan humor, Briljant!
wasteoftime
2016-04-11
Det är med ganska stor besvikelse som jag ser den här filmen. Ali G var briljant i sin bästa stunder och rolig i sina sämsta. Det här är, bara kränkande. På så många nivåer. Det är kränkade mot mig som tittare. Det är kränkande mot Kazaker. Och mer eller mindre alla där emellan. Vissa av sakerna hade kunnat fungera i kortare sketcher, men det mesta är verkligen bara "...". Men visst, sämre kunde det också ha varit. 1,0 på SH-skalan.
kanemura
2016-04-02
En film som hade klassats som vedervärdigt rasistisk (speciellt av svenska filmförståsigpåare) om den utspelat sig i något annat land än USA. Tanken vid sådant hyckleri stör mig alldeles för mycket för att jag ska kunna ha det trevligt när jag ser filmen.
Philips
2016-01-05
"...min mustasch luktar pung..." Var fick de alla uppslag ifrån? Det är nog den galnaste film jag någonsin sett.
Sunken25
2016-01-05
Haha, Borat är hur rolig som helst. Oavsett om allt är fake eller om de verkligen lurar vissa av personerna så är detta en mycket rolig film. På rätt dag kan man skratta så man kiknar. 8.1/10
picklessmulan
2015-08-30
Visar Amerika ur en härlig satirisk vinkel. USA i ett nötskal. Grymt bra gjord denna Komedi/Dokumentär. Härligt spelat av Sacha- Stark 4a
Krille80
2014-11-28
Sacha Baron Cohens film är en sprudlande svart satir över fördomar och allmän dumhet. Här finns drag av allt från Monty Python till Jackass, men framför allt är det egensinnigt och välspelat. Slutresultatet blir en av de mer kontroversiella och begåvade komedier jag har sett. Här finns oförglömliga scener och bara minnet av dem får mig att skratta. 5-