Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Gräns


När en gränspolis med ett skarpt sinne för att identifiera smugglare stöter på den första personen vars skyldighet hon inte kan bevisa tvingas hon konfrontera skrämmande sanningar om sig själv och människor i allmänhet.


Originaltitel Gräns
Alternativ titel Border
Regissör Ali Abbasi
Manus Ali Abbasi, Isabella Eklöf, John Ajvide Lindqvist
Genre Drama, Romantik, Thriller, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson, Ann Petrén, Sten Ljunggren, Kjell Wilhelmsen, Rakel Wärmländer, Andreas Kundler, Matti Boustedt, Tomas Åhnstrand, Josefin Neldén, Henrik Johansson, Ibrahim Faal, Åsa Janson, Donald Högberg, Krister Kern
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 931
Filmnummer 130260

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


HerrNenne
2024-05-24
Börjar otroligt fascinerande, men tappar mig kanske halvvägs in. Tyvärr, för fram tills dess tycker jag den är väldigt stark. Det blir helt enkelt för spretigt och hoppigt i slutet, och obehagligt och svårt med sympatier.
vonadel
2024-01-06
Gillar John Ajvide Lindqvist och hur han skriver. Tycker även denna har en intressant story. Men som film känns det ändå som att något saknas för ett bättre betyg. Kan hålla med om att det ibland blev lite smått obehagligt på ett oangenämt sätt. Riktigt bra förvandling av Eva Melander. 6/10
Christofer
2022-02-22
2022-02-16: Ville verkligen ge det en chans men kände mest bara avsmak hela tiden pga de ofräscha karaktärerna. Fick kalla kårar av Vore, så det fick räcka med en halvtimme för mig.
sparriskrigarn
2021-09-05
Intressant historia med en del mycket spännande inslag, men genomförandet är för amatörmässigt. Halvtaskig dialog och ganska dåligt skådespeleri samt regi drar ner något som hade kunnat bli mycket bra.
BarryHero
2021-02-22
Tyvärr är denna film för grotesk och äcklig för min smak. Huvudpersonen är svår att sympatisera med när hon ser ut och beter sig som hon gör och filmen är fylld med otäcka scener som tvingar en att vända bort huvudet. Det är ett skickligt hantverk bakom filmen med imponerande sminkning men den fick mig mest att må illa.
ZoIX
2020-09-30
Riktigt bra, man har tjockat på novellen så det blir lite av sin egen grej. Flera utmärkta skådisar.
StureStenhög
2020-08-04
Annorlunda och egensinnigt, och det finns en hel del att uppskatta i det. Udda karaktärer, udda detaljer, och en allmän oräddhet gör det här till en fascinerande resa. Samtidigt lyckas den inte riktigt tillföra så mycket i sitt tema kring utanförskap, och under den unika ytan känns det ändå lite tomt. Det gör framför allt att mittenpartiet känns lite utdraget. Svag trea
Bumbi78
2020-01-27
Unik i sitt slag vilket de såklart ska ha lite cred för. Nu disponeras en potentiellt väldigt bra storyline med ett stycke svenskt vemod, vilket knappast var nödvändigt. Det slog mig hur kul det hade varit om hennes far spelades av Bert Karlsson.
jcoke88
2019-12-20
Litet kul i början med troll, det miserabla hemmalivet och det. Men de sista fyrtiofem är som någon av de sämre Beck-filmerna, d.v.s. riktigt usla.
hsimpson
2019-11-03
Svensk, med allt vad det innebär.
Visa äldre kommentarer »