Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Borg


Borg är en film om hur legender formades ur rivalitet, vänskap och glamour i en tid då allt var möjligt. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.


Originaltitel Borg
Alternativ titel Borg vs. McEnroe, Borg McEnroe
Regissör Janus Metz
Manus Ronnie Sandahl
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, Leo Borg, Markus Mossberg, Jackson Gann, Scott Arthur, Ian Blackman, Robert Emms, David Bamber, Mats Blomgren, Julia Marko-Nord, Jane Perry, Björn Granath, Claes Ljungmark
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 973
Filmnummer 124494

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


djonipony
2023-08-18
Glömde tydl betygsätta back in 2018 el dyl. Var väl helt okej.
Starkbröl
2022-08-06
Det märks att filmen under matcherna är klippt utifrån att det är två icketennisspelare som spelar tennis och ska se ut som proffs, det stör lite. Som vanligt undrar man över autenticiteten, till exempel vad gäller Borgs extrema skrockfullhet. LaBeouf och Gudnason är utmärkta även om den porträttlike Gudnason mest går omkring och ser hård ut. Spännande sportfilm/biopic, välregisserad är den också, men det är för mycket fjärrskådande blickar och sammanbitna käkar och slowmotion och historiska tillbakablickar, och det är inte tillräckligt kul/spännande för att räcka till mer än medelbetyg.
TimBuckley
2022-04-14
Bra. Det räcker så.
BjörnBandhund
2021-10-11
Hur snorkigt det än låter så är jag på gott och ont en sporthatare, så denna film är väl egentligen inte för mig. Ändock en välgjord rulle med intressanta växlingar mellan Borgs och McEnroes liv. 3+/5.
finkan
2020-10-15
Kommer ihåg det här då pappa följde tennisen under min uppväxt
Albion
2020-08-04
Det här känns i och för sig porträttlikt men innehållsmässigt känns det lite platt. Tennisscenerna är väl inte helt lätt att få till om man inte klipper in orginalbilder förstås, men så här känns å andra sidan väldigt konstigt att se tennis, dvs i det närmaste antibilder. Sedan framställs Björn som mer än lovligt psykiskt instabil, som ett vrak i det närmaste, vilket jag känner förmodligen är mer än lovlig överdrift. Betyget blir en stark 2;a till slut, dvs 2+
BarryHero
2020-07-29
Är förvånad över de låga betygen. Ett svårfilmat och ambitiöst projekt som de har gjort väldigt bra. Shia LaBouef briljerar som John McEnroe och Sverrir Gudnasson är otroligt lik Björn Borg. Möjligen är filmen lite ytlig men den är garanterat underhållande i 1 timme och 47 minuter oavsett om man kan sin tennis eller inte. Fina Wimbledonscener.
Zebulonm
2020-04-27
Besvikelse. Kunde gjorts så mycket bättre.
Abigor
2020-01-18
Tyvärr rätt innehållslös och inte alls vad jag förväntat mig. Smalt fokus.
Abigor
2020-01-18
Tyvärr rätt innehållslös och inte alls vad jag förväntat mig.
Visa äldre kommentarer »