Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Bostonstryparen


Ett flertal äldre kvinnor har blivit strypta i Boston av samma okända förövare. En utredning tillsätts men utan resultat. När flera yngre kvinnor attackeras får John Bottomly ansvar för utredningen.


Originaltitel The Boston Strangler
Regissör Richard Fleischer
Manus Edward Anhalt
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 60-tal
Skådespelare George Kennedy, Henry Fonda, Tony Curtis, Mike Kellin, Hurd Hatfield, Murray Hamilton, James Brolin, Dana Elcar, George Voskovec
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 433
Filmnummer 7485

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


patrikdio
2020-12-16
Gillar man filmer om seriemördare som är baserad på verkliga händelser. Ja då ska man helt klart kolla in denna film. Om inte annat så är listan på skådisarna inte dum.
labi
2019-06-21
Tidstypisk med sin collageestetik. Curtis och Fonda är riktigt bra. Dock hettar det inte riktigt till, blir stundom nästintill segt.
C12
2018-09-05
Första halvan var bra, andra timman hände ingenting.
Stygga-Vargen
2017-10-03
Inget mästerverk men ändå ganska bra. Stort plus till Tony Curtis. Svag 4:a.
Bumbi78
2016-09-18
Innovativ för sin tid både i sättet att filma med olika rutor samtidigt och de faktum att den gjorts i dokumentär stil och saknar helt soundtrack. Och visst är det intressant, åtm fram tills han fångas. Då sjunker i mina ögon filmen flera snäpp och blir faktiskt tråkig trots Curtis utmärkta prestation. Hade gärna följt honom mer tidigare i filmen. Men kul att ha sett denna klassiker.
Astrojacob
2016-09-10
Curtis ensam räddar denna röra till en knapp Fyra.
Krille80
2014-11-08
Mycket bra film om "Boston Stryparen", Anthony De Salvo, som mördade flera kvinnor i Boston på 60-talet. Filmen skildrar förloppet från utredarnas synvinkel. Filmen bygger på de faktiska händelserna. Curtis är utmärkt i rollen som mördaren (en av hans bästa prestationer någonsin). George Kennedy är utmärkt i rollen som detektiven DiNatale. 3+
Zipper
2014-05-18
Många nya och fräsiga grepp här! Man får ju bortse från att allt psykologsnack är totalt dravel med dagens mått mätt. Lite oväntat vågad, också. Positivt menat!
TobiasRydén
2012-05-25
En blandning av nytt, fräckt och New Hollywood-kompatibelt, och ålderdomligt/konventionellt. Första 70 minuterna är riktigt bra. De sista 40 är som en annan film, den tappar i tempo och den psykologiska utredningen är mossig.
DonActive
2010-10-29
Tycker om inledningen och det för tiden originella användandet av flera bilder i bilden. Men tyvärr blir det för långdraget och segt mot slutet även om Curtis gör det riktigt bra så håller det inte hela vägen. Dock riktigt skönt att se två legender spela mot varandra i olika sekvenser av sina karriärer.
Visa äldre kommentarer »