Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Bowling for Columbine


Efter dödsskjutningarna i Columbines High School Undersöker Michael Moore varför USA har världens högsta andel mord begågna med skjutvapen. Han intervjuar unga och gamla, folket på gatan och officiella personer, bl.a. Charlton Heston och Marilyn Manson om vad de tror orsakerna är.


Originaltitel Bowling for Columbine
Regissör Michael Moore
Manus Michael Moore
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 23211
Filmnummer 7947

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av niklasjansson
Efter de hemska morden i Columbine Highschool bestämmer sig Michael Moore för att göra en dokumentär om varför USA är det land med mest mord och varför vapen är så populära. Varför skjuter ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av connya
Det börjar bra. Michael Moore går in på en bank, öppnar ett konto och får ett gratis vapen som tack för att han öppnat det, han går ut från banken och sträcker det i luften i ironisk glädje...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av *
Två unga män fattar ett par veckor innan studenten ett ödestiget beslut. De belamrar sig med skjutvapen och beger sig mot sin skola, väl framme går de in och skoningslöst skjuter ner skolkamrate...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av billybob
Michael Moores Oscarbelönade dokumentär är tankeväckande, provokativ, rolig, skrämmande, smart och oupphörligen intressant som ett samtida porträtt av en skadad nation i kris. Han blandar nyhe...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av m86
Michael Moore är nog en av dom få som vågar visa vad han tycker om dagens USA. Det märker man i denna mycket fantastiska satir-dokumentär där han undrar varför 2 pojkar sprang runt och sköt 1...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Juanito
\"Nåt är fel i det här landet\" säger en av föräldrarna till ett av offren i Columbine-tragedin. Efter att ha sett Michael Moores dokumentär Bowling for Columbine kan man inte annat än att hå...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av pelikan
I denna dokumentär vill Micheal Moore gå till botten med U.S.A.:s problem med skjutvapen. Varför skjuts så många ihjäl i U.S.A.? Framför allt är det den uppmärksammade händelsen i Columbine ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av sethgecko
”Bowling For Columbine” är Michael Moores tredje dokumentära långfilm. I ”Bowling for Columbine” utforskar han varför USA är det landet där flest människor i världen dör till följd av va...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2020-07-23
Intressant dokumentär som snart har 20år på nacken.. Innehållet blir aldrig gammalt. Utan kommer jämt finnas då spec i USA. Visst har Moore vinklat det satan åt vänster håll. Men visst kan man fundera x-antal gånger hur vapen våld/samband antal vapen det finns...
Stygga-Vargen
2016-09-25
Intressant, gripande och välgjord dokumentär.
iwjrfbibruf8
2015-10-21
En film genomsyrad av vänsterpropaganda och hat mot allt som europén byggt upp.
Noethe
2015-02-10
Givetvis en viktig film som lyckas ringa in USA:s våldsbesatthet och allmänna idioti. Däremot tycks Moore aldrig komma fram till något vettigt svar på frågan filmen ställer, vilket gör att man lämnas otillfredsställd.
Krille80
2014-10-31
En lika ruggigt skrämmande som rolig dokumentär signerat Michael Moore. Här får vi ta del av amerikanernas bisarra besatthet av vapen samt hur media ansvarslöst sprider skräck till vardagsrummet - och bidrar till våldsspiralen. Slutet, när filmaren konfronterar Charlton Heston är något av en alltför mild avrundning på en så stark och tänkvärd film.
Ghostface
2014-06-17
Dokumentären gräver i den amerikanska vapenkulturen på ett ganska brett sätt. Tittaren blir därför serverad flera olika lager som inte bjuder på ett entydigt svar om händelsen utan snarare visar på en attityd som tillåter dessa skjutningar att ske.
LacombeLucien
2014-04-21
Bra, effektiv dokumentär eller propaganda, hur man vill se på det. Väldigt bra och sevärd men sen har man hört att mycket är klippt på ett sätt som får vissa saker att framstå som förvrängt.
sorrien3
2013-09-30
De ända som kan bedöma denna "dokumentär" är Amerikanarna själva. Vi svenskar vet inte ett skit om vad som är sant och inte sant. Vi ser på denna utifrån våra fördomar respektive godtrohet. Beronde på vilken sida av de politiska blocken vi står på.
92axha10
2013-08-25
Min attityd till amerikansk politik och rättssystem har aldrig bra i stort sett. Detta gör den inte bättre. Skönt att det finns filmare som vågar ifrågasätta jänkarna och visa upp deras ignorans och naivitet.
RichardEk
2013-07-25
Janne Josefsson ligger i lä i en jämförelse med Michael Moore. Ju mer högerskribenter som P M Nilsson och P T Ohlsson skriver ner Micheal Moore, ju bättre tycker jag om honom. Effektivt och humoristiskt blottar han nästan skrattretande enkelt strukturella drag i USA idag. Feministiskt Initiativ skulle behöva Moore för att visa vad de menar med patriarkatets strukturella våld mot kvinnor såväl i Afghanistan som i Sverige.
Visa äldre kommentarer »