Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Boys Don't Cry


När Brandon Teena kom till Falls City, Nebraska, verkade han vara en främling på väg mot en avundsvärd framtid. Det lilla lantbrukssamhället blev som förtrollat. Nästan alla som mötte den karismatiske nykomlingen drogs till hans oskuldsfulla charm. Men han hade en hemlighet: han var inte den person människor trodde att han var.


Originaltitel Boys Don't Cry
Regissör Kimberly Peirce
Manus Kimberly Peirce, Andy Bienen
Genre Drama, 90-tal, Biografi
Skådespelare Hilary Swank, Chloë Sevigny, Peter Sarsgaard, Brendan Sexton III, Alicia Goranson, Alison Folland, Jeanetta Arnette, Matt McGrath, Rob Campbell, Lou Perryman, Stephanie Sechrist, Cheyenne Rushing
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10574
Filmnummer 70

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2023-03-22
Svårbedömd. Verklighetsbaserad men i det större perspektivet också gjord med politiskt syfte och ofta nära propagandan. Välskådespelad, förståeligt att Swank fick en Oscar för denna roll.
Ful_fisk
2019-02-04
Fy fan vilken hemsk film. Trodde aldrig jag skulle våga genomlida den igen, men jodå, här sitter jag. Precis lika ångestladdad som jag mindes den. Kort och gott en skitbra rulle! Härlig 90-tals-känsla, och väldigt dystert att det kom att dröja nästan tio år innan Kimberly Pierce fick göra en film igen.
Rai
2017-11-08
Älskar den här filmen!!!
RustyFilm
2016-12-09
En gripande och mycket skrämmande verklighetsbaserad historia från den sjuka värld vi lever i. Det är smärtsamt att se det här. En eloge måste ges till Hilary Swank som gör ”Teena” helt suveränt även Chloe Sevigny som ”Lana” är mycket bra. Filmen är en ”slow starter”.
Stygga-Vargen
2016-11-11
En av 90-talets bästa filmer, alla kategorier! Ett väldigt spännande, gripande och välspelat drama!
Dele
2016-02-04
En ganska konventionellt berättad men stark och obehaglig film med ett viktigt och brett innehåll om bl.a. människosyn, normer, mod, feghet samt vid- och trångsynthet hos människan. Applicerbar inte bara inom detta område.
Valarn
2015-12-17
Kanske höjer till 4. Hade önskat ett annorlunda berättarspråk. Om det låter för abstrakt så tycker jag att filmen inte var särskilt välgjort i förhållande till manuset.
Gigi1943
2015-01-22
Har aldrig gillat Hilary S (sett henne i flera filmer). Måste jag säga varför? Som boxare passade hon superbt, men i de andra??? I den här rullen var hon rent av äcklig, fanns varken stil eller ... (vad var det som folket i staden blev så charmade av?), ja, ingenting. Jag har inga som helst problem med människor som har avvikande läggningar men om jag skulle producerat denna story (som i och för sig är intressant och gripande) så hade jag valt en annan skådespelare för huvudrollen. Så är det bara.
saggesaliv
2014-12-14
Teena har en könsidentiteskris och söker sig långt ifrån hemifrån, där hen byter identitet och maskerar sig som en man. Hen hittar ett trevligt gäng som hen har kul med, men saker ska snart ändras, för maskeringen kan inte hålla för alltid. Oj, säger jag bara. Detta var kraftfullt, verkligen otroligt kraftfullt. Jag är i princip mållös efter att ha sett denna filmen, som jag nyss fick veta var baserad på en verklig historia. Herrejävlar, säger jag bara. Detta är en film som berör, verkligen berör in på djupet. Det är så smärtsamt att se och efteråt så känner jag mig otroligt dåligt. Hela skådespelaruppsättningen är otrolig, verkligen, Hilary Swank gör en roll för en livstid som är så otroligt kraftfullt porträtterat. Nu är det så att denna filmen har sina små skavanker i hörnen, det är inte en perfekt film, men vad gör det egentligen? Det är en fullständigt fantastisk film och i slutändan så spelar det verkligen ingen som helst roll vad filmen gjort rätt eller fel. För detta är ingen film man pekar ut fel på, nej, detta är en kraftfull, hjärtskärande, deprimerande och vackert. Det är med en tagg i hjärtat som jag meddelar att den inte når upp till högre än 7/10, mitt jävla betygssystem suger verkligen ibland. För i slutändan, där jag ligger i min säng klockan sex på morgonen och gråter med en otroligt rysande gåshud, så spelar verkligen inte betyget någon jävla roll, detta var smärta, koncentrerat in i en film. Snälla, låt mig aldrig behöva se detta igen, för tungt, satan vad tungt. Betyg: +++7/10
Krille80
2014-11-08
Välspelad och obehaglig film som sätter djupa spår i själen. Man mår egentligen aldrig riktigt bra när man ser "Boys don''t cry". Man känner verkligen för Brandon(swank). Sevignys rollprestation är precis som Swanks helt ofelbar tillsammans med många av de duktiga birollerna. Hillary Swank förtjänade verkligen den Oscarstatyett hon fick. 3+
Visa äldre kommentarer »