Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Braindead


En ung mans mor blir biten av en "rat monkey". Hon blir sjuk och dör, men återvänder för att döda och äta hundar, sköterskor, vänner och grannar.


Originaltitel Braindead
Alternativ titel Dead-Alive, Dead Alive
Regissör Peter Jackson
Manus Peter Jackson, Stephen Sinclair, Fran Walsh
Genre Skräck, 90-tal, Komedi
Skådespelare Timothy Balme, Diana Penalver, Elizabeth Moody, Ian Watkin, Brenda Kendall, Stuart Devenie, Jed Brophy, Stephen Papps, Murray Keane, Glenis Levestam, Lewis Rowe, Elizabeth Mulfaxe, Harry Sinclair
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10441
Filmnummer 639

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av Poivoroinen
\"I kick arse for the lord\...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av Finntroll
Från mannen som gjort hela Sagan om Ringen-triliogin kommer även Braindead - tro det eller ej. Precis som många andra kända regissörer så byggde Peter Jackson upp ett rykte i och med Braindead, ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av peterneal
Peter Jacksons första professionella långfilm från 1992 utspelas någon gång på 50-talet. Under en expedition djupt inne i Nya Zeelands urskogar lyckas man fånga ett märkligt djur som är en ko...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av FreddyKrueger
Så fort jag såg Braindead eller Dead Alive som den även heter tänkte jag att det var en riktigt grym film och rolig. Även fast den har det mesta en film behöver för att den ska bli bra, som exe...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av *
Vidrig och motbjudande är nog de ord som bäst beskriver filmen braindead . Filmen är från nya Zeeland och ett av de tidigaste verken av den numera världskända regissören Peter Jackson. Peter ...   Läs mer »

Kommentarer

syltkatt
2017-11-26
KULT
Filmfantast86
2017-10-18
ingen höjdare
NtoNW
2017-06-10
Tråkig! Höll på att somna.
Rai
2017-03-29
Såg den här filmen med min kompis när vi var yngre och då älskade vi den! Såg på den precis nu 20 år senare och ja smaken har förändras, som någon skrev var filmen otrolig äcklig, vidrig och överdriven! Först var jag lite hungrig och tänkte ta en nattmacka, men när jag kände hur det började vända sig och vrida sig i magen avstod jag från nattmackan. Bra sätt om man är hungrig och inte vill sätta i sig massa kalorier mitt i natten att se den här filmen. Det ska jag göra nästa gång jag känner kurr i magen, URK!!!
Stygga-Vargen
2016-10-15
Har inte sett den på över 13 år men minns den fortfarande. En väldigt bra splatterfilm.
Halofreak92swe
2016-08-14
Fortfarande bästa splatterfilmen ever! :D Peter Jackson borde försöka sig på en uppföljare eller någonting liknande tycker jag haha!
gjoob
2016-07-30
En toppfilm i sin genre, kanske den allra bästa (i konkurrens med Bad Taste som jag tycker är jämnbra).
Dream
2016-04-01
En favorit! Den här är så sinnes sjuk, det finns inte många filmer som kommer upp i den klassen, där man sitter en halvtimme efter åt och funderar för sig själv, "Vad fan har jag precis kollat på?!" Klart: Asiatisk (extrem skräck) är värre, men pratar vi Engelska filmer då är denna en av dem råaste och det är just det, som gör den så bra och kul på samma gång, man glömmer aldrig bort den, ifall man sätt den. En solklar 5a!
Ihsahn
2016-01-20
Tja, vad kan man säga... underhållande är kanske det rätta ordet?
husberg
2015-11-15
I Braindeads anatomiska teater reduceras själens tempel till sitt materiella substrat med gräsklippare och häcksaxar. Medans köttet faller från benen, triumferar anden i sin skräckslagna förundran över att finnas till. Den sliter sig loss från sin tillblivelsematris och bekräftar i sitt avvecklande sin fundamentalontologiska endräkt. Ingen vill (egentligen) att motorsågen skall gå, men alla vill hålla i handtaget.