Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Brakfesten


Fyra välbärgade, medelålders män låser in sig i en ståtlig herrgård i en vecka. Tre prostituerade och en frodig skolfröken ansluter, liksom en lastbil fullastad med vildsvin, rådjur, oxar, ostron, gåsleverpastej och årgångsviner.


Originaltitel La grande bouffe
Alternativ titel Den stora festen
Regissör Marco Ferreri
Manus Francis Blanche, Marco Ferreri, Rafael Azcona
Genre Drama, Komedi, 70-tal
Skådespelare Philippe Noiret, Marcello Mastroianni, Michel Piccoli, Ugo Tognazzi, Andréa Ferréol, Solange Blondeau, Florence Giorgetti, Michèle Alexandre, Monique Chaumette
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 971
Filmnummer 6317

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av BobbyPeru
Den här kultfilmen handlar om fyra uttråkade män som sticker ut till landet för att äta ihjäl sig. Till detta sjuka spel har de tagit med sig några prostituerade. Denna sällsynta kvartett be...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2020-11-22
En galet bisarr story regisserad av Marco Ferreri. Han har tydligen fått hjälp med det smaklösa manuset av Francis Blanche. Det handlar om fyra välbärgade män som beslutar att anordna en brakfest i en herrgård som ägs av en av männen. En herrgård endast bebodd av sin avlidne fars betjänt. De har beställt en enorm mängd mat (kött av alla tänkbara sorter och en mängd andra exklusiva livsmedel), det blir stort frosseri. De inser snart att det inte räcker med bara mat det måste kopuleras också. Tre proffs och en förskole-lärarinna ansluter snart för den sakens skull. Det går snart upp för oss att det finns ett udda syfte med festen och det hela blir då ännu mer absurt och smaklöst. Ja, så illa att det blir ett lägsta betyg (adderar dock till ett extra poäng för en läckert blå veteran Bugatti).
djonipony
2018-11-11
Inte rolig, överspel av skådisarna. Synd på kul premiss.
andmoreagain
2018-07-18
Jag struntar i filmens ev budskap, jag skiter i rätt eller fel. Med det sagt så skulle jag väldigt gärna vilja vara med om en brakfest...åtminstone en gång i livet!
timbo93
2015-10-08
Första halvan är sisådär, men andra halvan och dess intensitet är fenomenal!
Ful_fisk
2015-10-04
Trodde det skulle vara mer en komedi, vilket förmodligen bidrog till min stora skepsis under filmens första halvtimme. Sedan tog det sig, det kändes snarare som att man såg en Pasolini, fast inte riktigt lika mörk och kryddad med en dos kolsvart humor. Störd och sjuk film. Rätt fascinerande, och motbjudande på många sätt.
DIProgan
2015-03-27
Annorlunda men inget av värde.
Spook
2015-03-11
skitfilm helt enkelt i dubbel bemärkelse.

2014-09-06
Tog aldrig slut... Temat blev för ensidigt.
auragolf
2013-11-10
Än en gång en intressant filmupplevelse av denne italiens enfant terrible. Inte det bästa jag sett av Marco Ferreri, dvs i klass med Dillinger e morto, men nog av hög klass på alla sätt. Dock mycket tankeväckande och upprörande. Filmen öppnade sig inte heller riktigt efter den första gången. La grande bouffa tål därför att ses på nytt, bör ses på nytt!
Dutch
2013-09-12
Man blev både hungrig, mätt och spyfärdig av att se detta spektakel.
Visa äldre kommentarer »