Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Dracula - Den blodtörstige


Europeisk Dracula-filmatisering med Christopher Lee i huvudrollen. Detta är dock ingen Hammer-film., utan en Harry Allan Towers-produktion, regisserad av Jesus Franco.


Originaltitel Nachts, wenn Dracula erwacht
Alternativ titel Count Dracula, El conde Drácula, Bram Stoker's Count Dracula, Dracula 71, The Nights of Dracula
Regissör Jesus Franco
Manus Carlo Fadda, Jesus Franco, Dietmar Behnke, Augusto Finocchi, Milo G Cuccia, Harry Alan Towers
Genre Skräck, 70-tal
Skådespelare Christopher Lee, Herbert Lom, Klaus Kinski, Fred Williams, Maria Rohm, Soledad Miranda, Jack Taylor, Paul Muller, Franco Castellani, Emma Cohen, Jeannine Mestre, Colette Giacobine
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 293
Filmnummer 9594

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


DOKAN
2022-09-27
Tja, Francos Dracula (rätt trogen Stoker-boken) känns allt lite likstel emellanåt. Inget bett i greven trots att han gestaltas av Mäster Lee. En åldrad greve med slokmustascher (hur nu det gick till) och han har egentligen bara två sugscener innan han brinner upp. Lom gör sin professor Van Helsing med pondus och Kinski är inte oväntat bäst som dåren Reinfeldt . . . f´låt, Renfield. Franco dyker upp som betjänt och Rohm och Miranda är sexiga. Fint Bruno Nicolai-score.
gjoob
2016-06-23
Ful och långtråkig. Hade förväntat mig mer av en Draculafilmatisering av Franco med Kinski och Lee. Ingen av dem kommer till sin rätt här. Kinskis roll är rätt begränsad och Lee är inte med så mycket.
Lotso
2014-10-15
I sin helhet är detta en blandad påse med både gott och dåligt. Filmens början är helt klart det bästa. Den tjocka dimman, med den härliga stämningsfulla atmosfären är på topp. Känslan är med hela vägen under slott scenen och avslutas när Jonathan Harker lämnar slottet. Från när London scenerna börjar så går filmen nedför. Den blir något långsammare, som jag ibland uppskattade, och ibland inte. Dialogerna fyller istället en större funktion än att skapa en bra atmosfär som i början, och dialogerna är inte så värst intressanta då man redan känner till historian. Skådespelarna är både och. Christopher Lee är utan tvekan det bästa med hela filmen, Klaus Kinski är likaså bra, men får inget gjort med den talangen han hade som skådespelare är detta en bortkastad roll för honom, och Herbert Lom som Van Helsing förväntade jag mig mer från. Detta är ändå en Dracula rulle som jag rekommenderar för de mer intressanta. Är ni sugna på något mer långsammare och mer inriktat åt novellen under denna tidsperioden och vill ha något som är annorlunda från Hammer Dracula filmerna så är denna värt en titt.
Grillo
2014-05-03
Tråkig och inte alls likt hammerstämningen som jag hoppats lite på även om jag inte väntat mig det. Tydligen den som ska följa boken bäst och kanske också därför väldigt teatralisk och fylld med märkliga repliker. Man har ju sett den här historien många gånger i olika versioner, men det här var nog den allra tråkigaste. Det finns ett skäl att filmversioner skiljer sig ifrån böckerna. Dessutom var dag som natt-scenerna fruktansvärt dåliga och sämre än Hammers motsvarigheter. Det kanske inte är så smart att visa en klarblå himmel och en släckt fackla när det man filmar ska föreställa natt... Det enda so bad it's good-charmiga filmen hade att erbjuda var de uppstoppade djuren.
fridenpaden
2014-05-01
Känns som en Hammer-produktion, men bara aningen sämre.
Bumbi78
2014-04-10
Skum och lite suggestiv dracula, men inte helt olik hammers stiliga produktioner. Stämningsfullt till bristningsgränsen med bra miljöer och musik. Som synd är får inte Lee så mycket spelrum och det är stundtals på tok för långsamt, men för att vara en Francofilm från 1970 är den helt klart godkänd.
Sangraal
2013-04-12
Folk verkar gnälla mycket över den här filmen. Själv är det nog den bästa Franco-rullen jag sett hittills! Och en fullständigt suverän tolkning av Dracula.
Ondskapt
2012-01-06
Möjligen lite småseg, men ändå intressant Franco-tagning på Dracula, som följer Stoker's roman. Finns en del schyssta idéer här; Dracula föryngras, kan styra uppstoppade djur och annat smått och gott. Bra musik är det och snygga miljöer. Det finns en småskum atmosfär över det hela också, som är svår att sätta fingret på, men som jag uppskattade. I klass med Hammer-Dracula.
precineadd
2011-09-15
ganska fin

2011-08-07
En av dom tråkigaste filmerna jag sett.
Visa äldre kommentarer »