Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Wallander - Brandvägg


Kommissarie Kurt Wallander kopplas in för att utreda ett brutalt taximord. Två unga flickor grips och erkänner, de verkar helt oberörda av sitt besinningslösa dåd. En man hittas död vid en bankomat på torget. Han har ett stort sår i huvudet och hans plånbok och mobil saknas. Sent en kväll slocknar plötsligt ljuset i stora delar av Skåne. Strömavbrottet spåras till en ensligt belägen transformatorstation, där en fasansfull upptäckt görs. Wallanders intuition säger honom snart att händelserna på något vis hänger ihop. Någon med stor kunskap om det moderna IT-samhällets sårbarhet har satt en ond plan i verket...


Originaltitel Wallander - Brandvägg
Regissör Lisa Siwe
Manus Michael Hjorth
Genre Kriminalare, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Rolf Lassgård, Kerstin Andersson, Marie Richardson, Lars Melin, Sten Elfström, Kajsa Ernst, Mira Eklund, Sofia Pekkari, William Wahlstedt, Rupert Holliday-Evans, Pia Örjansdotter, Morgan Alling, Tomas Norström, Cecilia Nilsson, Eva Fritjofson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1382
Filmnummer 46083

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


dudson
2020-07-11
Fbannat rapp/energi-driven Wallander rulle med en plufsig-drummel-Lassgård som går på instinkt/ Fast storyn som vanligt med dessa filmer.. är jo skapligt urvattnat, to say the least" Sen skoj som fan se xtremt många... skådisar från Beck-serien haahaaa.)
mammene
2020-03-01
Trevligt med en svensk deckare som fungerar rätt bra och där allt inte går på räls. Lassgård är mycket passande i sin roll, lite drumlig och vilseledd, men också mänsklig. Allt känns rätt realistiskt, och miljön hjälper till.
Krille80
2014-11-25
Nu när det massproduceras pissiga Wallanderdeckare oavbrutligt så är det skönt att det dyker upp en äkta Wallanderdeckare baserad på Mankells böcker då och då. Självklart är det med Lassgård i huvudrollen. Denna gången är det 3 timmars man bjuds på vilket senare kommer komma på TV i två delar. Början är bra men närmare slutet tappas fart och glöd.
Xenox
2012-07-16
Helt okej Wallander.
Jexxie
2012-03-27
Relevant, men stör mig på hur klumpig Wallander är (det är ju dock Mankells fel). Wallander är ju kraftig, plump och pluffsig i böckerna så Lassgård gör ett bra jobb, men kan bli jobbigt att titta på efter ett tag.
Djason
2010-01-21
Rätt seg och ointressant. Kände dock igen en av statisterna som spelade datakunnig polis, var ju lite ballt.
Johjt
2009-12-21
"dom träffades på en mircchatt" HAHAHAHAHA XD Vad är mircchatt :D dom menar kanske irc? xD haha
Fermis
2009-09-28
lassgård banta, Martinsson skaffa stake
RockSnack
2009-07-25
Bra, men samtidigt är den ganska tråkig...
Zebulonm
2009-07-13
En riktigt bra Wallanderfilm.....
Visa äldre kommentarer »