Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Breakfast on Pluto


Redan som barn i 60-talets Irland är Patrick Braden medveten om att han önskar sig och drömmer om helt andra saker än alla andra. Han växer upp i en fosterfamilj och får redan som liten uppleva att olikhet inte tolereras. Han lever i ett samhälle där IRA mobiliserar sina styrkor samtidigt som han själv mobiliserar sin personlighet och kontroversiella sexualitet. I början av 1970-talet flyttar han till London, där han får ett händelserikt liv bland annat som drag-queen poeten "Kitten", men under hela sitt turbulenta liv är det framför allt en kamp som hela tiden står i centrum för Patrick, nämligen kampen för att hitta mamman som övergav honom.


Originaltitel Breakfast on Pluto
Regissör Neil Jordan
Manus Neil Jordan
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Laurence Kinlan, Liam Neeson, Gavin Friday, Stephen Rea, Ian Hart, Ruth McCabe, Ruth Negga, Eva Birthistle, Steve Blount, Morne Botes, Paraic Breathnach, Mary Coughlan, Liam Cunningham, Bryan Ferry
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 872
Filmnummer 27932

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


HerrNenne
2016-08-19
Nog inte en dålig film, men inte min typ av film, och alldeles för lång. Komedi är att ta i, ett ganska rent drama.
sawa
2016-08-01
Svår att förstå, vad är det man vill visa, egentligen?
Gigi1943
2015-01-28
Soundtracket helt i min smak och detsamma gäller Cillian M.
Noethe
2013-09-18
2+ För Murphys skådespeleri. Annars tramsigt
AndersAxelsso
2013-02-26
Underbar. Vilken fin, tragisk, vacker och bländande historia med ett skådespeleri som helt enkelt bara ska ha en Oscar, om nu någon ska ha en. Lägg till ett soundtrack som är gudomligt och...splash!, där sitter femman!
Laserkanin
2013-01-23
Förtrollades av denna film där Cillian Murphy gör en fantatisk "Kitten". Musiken är otrolig, köpte soundtracket omedelbart. Den här filmen har oförtjänt glömts bort, den är värd en större publik.

2012-04-13
Lite svårgreppat, fasaden är välgjord men det fattas en del under ytan. Murphy bär hela filmen. Jag hade inget emot kapitelindelningarna, förutom möjligtvis att man ofta påminns om att man tittar på fiktion. Fåglarna däremot var lite overkill. Det står precis och väger till en 4:a men jag tycker inte 1 skådis kan rädda en hel film, om än mycket!
psykos
2012-02-14
Fixade inte denna alls..
Mynameiscarl
2012-01-02
Mycket fin film som både rör och berör. Härlig blandning av banal humor och engagerande drama. Klart sevärd med superb Cillian Murphey i huvudrollen!
RebeckaNilsson
2011-09-18
Jag blev så positivt överraskad! Vet inte vad jag hade fått för mig egentligen. Men jag trodde verkligen inte att filmen skulle vara på det vis den faktiskt var! Otroligt bra rolltolkning av Murphy, hur han förställer sig röst till hans kroppsspråk och orädda attityd. Naivt orädd och livsnjutare. Fantastiskt!
Visa äldre kommentarer »