Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Breaking and Entering


Historien skildrar brott, både känslomässiga och kriminella, vilket är följden av ett möte mellan en yuppie-arkitekt och den unga tjuv som bryter sig in på hans kontor. En serie av händelser får arkitekten att omvärdera sitt liv då han blir kär i mamman till den pojke han misstänker stjäl från honom.


Originaltitel Breaking and Entering
Regissör Anthony Minghella
Manus Anthony Minghella
Genre Drama, Romantik, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Jude Law, Robin Wright, Juliette Binoche, Martin Freeman, Mark Benton, Vera Farmiga, Ray Winstone, Poppy Rogers, Rad Lazar, Serge Soric, Rafi Gavron, Roberto Purvis, Romi Aboulafia
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1430
Filmnummer 44763

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


okidoki
2017-07-29
Law and Binoche är mycket bra och samspelta. Upplösningen är en psykologisk gåta. Gillar också att social ojämlikhet åtminstone antyds i filmen. Wright gör ett blekt intryck...
idaho1981
2015-12-06
En film som berör och stannar kvar hos en och man går och funderar på den efteråt. Många delar med - förhållande mellan mor och dotter/son (som är en av de starkaste delarna i fimpen enligt mig), äktenskap och klassamhället med London som kuliss. Tanken att man måste brytas ner för att kunna släppa in någon och sedan bygga upp sig igen är intressant. Även spännande att den person som utför ett brott enligt lagen är den som är mest oskyldig och den som utsätts för brottet är den som är mest skyldig i historien. Det som jag har svårt att första är Robin Wrights reaktion på helahistorien vid slutet och hennes karaktär känns lite suddig mot Binoches karaktärs starka personlighet. Då det är så mycket som avhandlas så lär man inte riktigt känna karaktärerna riktigt på djupet och det är det som drar ner betyget lite(kanske till mycket stark trea). Bra skådespel från samtliga, bland annat debuterande Rafi Gavron. Men den som står ut mest med helt lysande, varmt, naturligt och mänskligt skådespel är Binoche, hon är fantastisk, det kan man inte komma ifrån.
DYV
2015-04-06
Känns autentisk, trots att den känns lite krysstad och forcerad, vilket gör att underhållningsvärdet blir helt okej. Känns som lagom är ett bra ord att beskriva filmen. Skrapar lagom mycket ytan hos människor för se deras inre, utan att gå ner sig i något svart hål. Inte så vass att man blir helt tagen av den, men inte så dålig att man stänger av utan att du tittar på den rent slentrianmässigt.
RichardEk
2013-07-17
Den kreativa klassens existentiella problem skildrat på ett sympatiskt sätt, om än kanske lite väl mycket fokus på den manlige arkitekten. Jude Law spelar denna person bra, och kanske man behöver ha en person som navet i en berättelse där det egentligen är skärningspunkten mellan olika människor som är det intressanta. Juliette Binoche är strålande i sin roll och även Robin Wright Penn spelar sin roll med bravur.
jeremy_jones
2012-09-30
Stor besvikelse. Både osannolik, tröttsamt sentimental och intetsägande. Inga relationer känns på riktigt, och filmen lunkar på och försöker hitta en djupare mening med det som sker utan att lyckas. I slutändan blir det ett luddigt familjedrama som passar bra för Allerspubliken en söndagseftermiddag. Positivt? Den är behaglig att se på, och inte tillräckligt dålig för att man ska stänga av. Synd på så rara ärtor. (2/6)
dannekarlsson
2012-09-28
En vuxen film om vuxna känslor, förstår att den inte passar alla men jag tycker den är fantastisk!
Gigi1943
2012-09-28
Saknar all känsla, osannolik, Nää, kan bara nå upp till en tvåa (trots att jag gillar Binoche.
franq
2012-09-14
För första ggn på länge en film om intressanta människor och öden som känns som om det skulle kunna vara på riktigt!
Albion
2012-09-09
Omtitt efter ca 2 år och det är fortfarande en stark filmupplevelse med många bottnar. Kort och gott kan man säga att livet inte är helt lätt helt enkelt. Betygsfemman kvarstår.
almost
2012-09-09
Superbra film! Spännande, gripande.
Visa äldre kommentarer »