Brexit

Resultatet av folkomröstningen om Brexit sommaren 2016 orsakade en politisk jordbävning inom det brittiska etablissemanget och skakade om politiken runt om i världen. Detta provokativa drama tar oss med bakom kulisserna i en närstudie av personligheter och strategier, och de strider som rådde mellan kontrahenternas kampanjer för att stanna kvar eller lämna.

Originaltitel Brexit: The Uncivil War
Regissör Toby Haynes
Manus James Graham
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Benedict Cumberbatch, Rory Kinnear, John Heffernan, Gavin Spokes, Liz White, Kyle Soller, Simon Paisley Day, Paul Ryan, Lee Boardman, Nicholas Day, Richard Goulding, Oliver Maltman, Richard Durden, Aden Gillett, Lucy Russell, Kate O'Flynn, Rakie Ayola

Roswall
2019-11-24
Underhållande och intressant film för den relativt oinsatte. Det jag tar med mig är än en gång funderingar kring sociala medier och datainsamling.
goeran
2019-04-16
Vissa scener i Toby Haynes dramadokumentär Brexit: The Uncivil War är i och för sig underhållande men sammantaget är filmen en ytterst vinklad propagandafilm till förmån för remainersidan (och ett närmast löjeväckande försök till svartmålning av Brexit-kampanjens ledande företrädare). Betyg 2.
patrasket
2019-02-01
Propaganda så det stänker om det. Snacka om dåliga förlorare.
martingo89
2019-01-12
Som film är den ganska underhållande, men man bör ha i åtanke att denna filmen är kraftigt vinklad. Remainer-propaganda.