Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Bright Star


Ett drama baserat på den tre år långa romansen mellan 1800-tals poeten John Keats och Fanny Brawne, som blev avbruten av Keats tidiga död vid 25 års ålder.


Originaltitel Bright Star
Regissör Jane Campion
Manus Jane Campion
Genre Drama, Romantik, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Kerry Fox, Ben Whishaw, Paul Schneider (II), Edie Martin, Abbie Cornish, Samuel Barnett, Antonia Campbell-Hughes, Samuel Roukin, Sebastian Armesto, Gerard Monaco, Thomas Brodie-Sangster
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1073
Filmnummer 73347

Recensioner

Skapad 2019-09-28 av frienatic
Bright Star skiner stundvis lika starkt som John Keats, en av den brittiska romantikens mest omtalade poeter, dikter utan att fodra den ansträngning som hans verk ofta kräver från läsaren. Jane Ca...   Läs mer »

Kommentarer


snyltare
2018-02-26
Lite ointressant, men ofta vackert.
Doddedronten
2017-07-08
Ben Whishaw höjer den till en 4:a.
Merwinna
2016-05-01
När jag började titta på denna blev jag först besviken. Jag hade förväntat mig ett romantiskt drama med vackra människor, bjärta färger, softade linser, rena, fräscha miljöer o.s.v. - det förväntar man sig ju när det ska handla om en romantisk poet! Men detta är inte Hollywood. Det är mer realistiskt, vardagligare, lågmäldare, blekare. Man får se mer av fattigdomen och eländet vid den här tiden, man känner nästan stanken från avfallet, avträdena och de lungsjukas upphostningar. John Keats är inte heller någon snygg och attraktiv man i denna filmen, han är liten, spenslig, pojkaktig och omanlig och det är svårt att förstå att en så vacker kvinna som Frances ska kunna bli så galen i honom. Dessutom är det lite för långt och långsamt; borde ha stramats upp mer, någon kunde ha tagit tag i de scener som skulle ha varit starka, och gjort dem mer dramaturgiska. Men när man väl har vant sig vid vilken typ av film det är - så blir det faktiskt riktigt bra! Det är intressant och allmänbildande. Till och med vackert bitvis! Alla som någon gång har varit förälskade, förstår hur man kan göra så knasiga saker som Frances gjorde. T.ex. när hon satte sina småsyskon att fånga fjärilar åt henne, och fyllde hela sitt sovrum med insekterna - för att Keats vid ett tillfälle hade önskat att han och hon skulle vara ett par fjärilar! Det låter fånigt men när man är förälskad verkar sådana idéer helt logiska! :-) En svag 4:a.
AlbinWesley
2016-04-27
Ömsom oändligt vacker ömsom tråkig... Jag somnade, vilket känns talande. Men jag vaknade och önskade att jag kunde spola tillbaka. Ben Whishaw ändå <3.
FUR
2014-11-07
Svår; den har partier som är så smärtsamt fina, och andra delar som känns högst intetsägande på något vis. Svag trea i sin helhet.
fatmanfergus77
2014-10-27
Fin och sorglig i slutet :(
Starlette
2014-02-18
Ingen kärlekshistoria som berörde mig tyvärr...
okidoki
2013-10-27
Har nu sett om den och höjer till en femma. Detta är verkligen en filmberättelse. Med öppna ögon är den verkligen underbart vacker.
GinNTonic
2013-03-26
Tråkig film med snyggt foto. Kläderna var dock inte så snygga, såg ofta komiska ut. Det var för mycket distans till huvudpersonerna, man brydde sig inte om dem. Trist. Men som sagt, djuren och naturen var fina.
namaste87
2013-02-26
Halvbra rulle. Det är festligt att dom är så jävla kära, deras besatthet kliver över realismens gräns och gör delar av filmen till en kanske ofrivillig skrattfest.
Visa äldre kommentarer »