3.3
3.3
Brooklyn
I 1950-talets Irland och New York tvingas unga Eilis Lacey att välja mellan två män och två länder.

Originaltitel | Brooklyn |
Regissör | John Crowley (III) |
Manus | Nick Hornby (I) |
Genre | Drama, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Fiona Glascott, Jane Brennan, Jim Broadbent, Julie Walters, Emily Bett Rickards, Eve Macklin, Nora-Jane Noone, Jenn Murray, Jessica Paré, Eileen O'Higgins, Peter Campion, Brid Brennan, James DiGiacomo |
EN trevlig och välgjord kärlekshistoria. Saoirse Ronan är kunnig skådespelerska. Storyn är inget höjdare, men jag ger en stark trea i alla fall.
En rätt liten film, men väldigt effektiv. Man har en bra känsla genom hela filmen, blir engagerad i berättelsen, Ronan är bra, dialogen är välskriven och underfundigt rolig... Inte dum alls!
Underbar kärlekshistoria. Ronan är ljuvlig och Tóibín en husgud. Femman är nära.
Jag fullkomligt älskade den här filmen, men jag vet inte riktigt varför. Jag antar det är för den småmysiga stämningen och den fina kärlekshistorien. Allt kändes lagom nerskalat och långt bort ifrån det man brukar se i film. 5-
En välgjord film som man förmodligen snabbt kommer att glömma bort, den sticker egentligen ut på nåt sätt men är mer allmänt mysig. Ronan är bra i huvudrollen och allt är lite så där lagom trevligt, samtidigt som man får se henne dras mellan två världar som båda har sina lockelser. 50-talet är ingen favorit-era men här fungerar även bakgrunden, som allt annat, lagom bra. Står verkligen och väger men till slut avrundar jag uppåt, det är ett tecken på att det är en kvalitetsfilm, för själva handlingen är inget speciellt. En svag 3a.
Varför görs sådana här meningslösa filmer? Och för vem?
Egentligen är det en bagatell, med karaktärstyper man sett förut. Men det är välgjort. Fina miljöer, en gnutta svärta, ett fint birollsgalleri och så lite humor... Inget som går till historien, men småputtrigt och lagom engagerande.
Behaglig och inte en droppe blod. Skönt.
Så extremt snygg film och gillar ändå väldigt stora delar av filmen, så det räcker till en trea.
"Brooklyn" upplevde jag som ett finstämt kärleksdrama med starka kulisser från 1950-talets New York och Irland. Ytterst karakteristiska roller som bekräftar både fördomar och generaliseringar, på gott och ont. Dock blev jag dessvärre inte påtagligt berörd. Att addera en näve djup i varje specifik karaktär hade enligt min mening ej skadat.