Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
1.8
av 5

Bror min och jag


Studenterna Gus och Holger har problem med hyran. De väntar pengar från sin morbror, men det visar sig snart att han gått i konkurs. Samtidigt kommer hyresvärdinnan och begär betalt för tre månader - 350 kr senast i morgon. Efter varsitt misslyckat försök att klara en tentamen beger de sig till arbetsförmedlingen. Båda får jobb på Sanders flickinternat. Diverse förvecklingar följer.


Originaltitel Bror min och jag
Regissör Ragnar Frisk
Manus Gus Dahlström, Arne Svensson
Genre 50-tal, Komedi
Skådespelare Gus Dahlström, Holger Höglund, Anna-Lisa Baude, John Botvid, Rut Holm, Artur Rolén, Erna Groth, Gunnar 'Knas' Lindkvist, Busk Margit Jonsson, Julia Cæsar, Bellan Roos
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 33
Filmnummer 23013

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Andravåningen
2018-09-01
Bisarrt värre, troligen mest p g a Frisks ökända brist på fingertoppskänsla, eller känsla över huvud taget, men manuset är också flummigt, så att man ibland undrar om årtalet är 1969 och alla är höga. Emellanåt var det bara outhärdligt plågsamt, särskilt protoexplon med sjungande och gymnastiserande flickinternatselever, och emellanåt fick de till en oväntad surrealistisk humor, som på pantbanken. Två iakttagelser utan större betydelse för själva omdömet: de där typerna av knarr hör man inte i dagens Sverige, och John Botvid lät här precis som Anders Eriksson i GAS.
yrkeschaufföre
2009-11-26
Jag håller med "the_jobe"
FabianBom
2009-04-20
småtrevlig svensk klassiker
the_jobe
2007-04-05
Korpolombolo var det enda roliga
tandersten
2004-07-28
Korpolombolo...