Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Brother


När den brutale gangstern Yamamoto övergivs av sin yakuza-klan tvingas han lämna Tokyo och beger sig istället till Los Angeles för att leta rätt på sin halvbror Ken. Brodern visar sig vara en knarklangare och Yamamoto känner sig naturligt nog frustrerad i en för honom totalt främmande miljö och i ett land, vars språk han inte alls behärskar. Ken introducerar sin äldre, tystlåtne bror för sina häpna kompisar och snart uppstår en osannolik vänskap mellan Yamamoto och en av dessa, en svart ung man vid namn Denny. I Japan beskrivs yakuza-gangstrarnas edsvurna brödraskap som "tjockare än biologiskt besläktade bröders blod". Som vi märker i filmen kan stundtals brödraskapet mellan två män vara starkare än det mellan två verkliga bröder.


Originaltitel Brother
Regissör Takeshi Kitano
Manus Takeshi Kitano
Genre Drama, Thriller, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Takeshi Kitano, Omar Epps, Susumu Terajima, Ryo Ishibashi, Tatyana Ali, Kurôdo Maki, James Shigeta, Masaya Katô, Ren Ôsugi, Royale Watkins, Lombardo Boyar
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1224
Filmnummer 2815

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av Yakuza
Här visar Kitano än en gång vad han går för. Tidigare har han bjudit på filmer som Fireworks, Violent Cop, Hana-Bi, Sonatine och Boiling Point. Med Brother läxar han Hollywood i hur en gangster...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av
Takeshi Kitano är den moderna japanska filmens meste hårding. Han skriver, regisserar och brukar dessutom själv spela huvudrollen i sina hårdkokta gangsterhistorier, och den nu bioaktuella Brother...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av niebaotan
En före detta Yakuza gangster, Aniki (Takeshi Kitano) beger sig till USA för att besöka sin bror som är en ganska obetydlig smågangster med några få anhängare. Aniki har dock stora planer och ...   Läs mer »

Kommentarer

Ghostface
2020-05-31
Kanske att detta kan ha nostalgifaktor om man råkade snubbla över den i tonåren men filmen i sig är en kalkon.
Zebulonm
2017-05-21
Omtitt höjer till en fyra
RichardEk
2013-07-27
försök till poetisk gangsterfilm men med en berättarstil som går mig förbi. Dessutom är det inte utan att man börjar bli trött på dessa förutsägbara maffiafilmer med uppgång och fall i en eskalerande härva av avrättningar, även om denna version är ovanligt mångkulturell. Parallellerna till 'Scarface' är minst sagt påtagliga, fast denna gång kommer gangstern inte från Kuba utan från Japan. Att göra en poetisk gangsterfilm verkar inte särskilt lätt.

2011-10-09
Kul att se Ren Ôsugi och Kitano i en film där Omar Epps är med, haha. Mycket bra film (bortsett från Epps, som trots allt gör hyggligt ifrån sig) det är inte ofta Kitano gör mig besviken.
Zebulonm
2010-09-16
Den var riktigt bra men slutet sänker den till en trea........
Seiken
2009-08-26
Sjukt bra.
8bit
2009-03-07
Hm, det här är lite svårt att sätta betyg på. Kitano, i princip de övriga japanerna i filmen, gör ett strålande jobb i sina roller. Likaså är bildspråket och det i Kitano-anda lika mysiga och märkliga musikvalet sedvanligt underbart - vissa scener i synnerhet är fantastiska. Tyvärr är det som nopasaran säger, att det här är lite för amerikanskt för att vara Kitano. Inget ont om amerikansk film, men Kitano jobbar bäst i sin egen bransch, med sitt betydligt stillsammare och mer avskalade språk. Det här är bra, bara inte så där bra som det kan vara, för många retsamma saker. En fyra-femma för ovan nämnda pärlor, en tvåa för flera andra delar. En trea sammanlagt.
Ngdawa
2008-11-02
en riktigt skön film, med mycket nsyggt foto! lite besviken på slutet, så det blir bara en trea...och en halva..
nopasaran
2008-02-19
För mycket skjutande och för lite innehåll. Regissören och skådespelaren Kitano har så mycket mer att ge så synd att han inte visade det i denna film som antagligen sneglade för mycket åt den amerikanska marknaden. Behållningen var hur vänskapen mellan svart och gult utvecklades men för lite karaktärsfördjupning. Vad var det han sa, motellägaren på slutet, ni japaner är outgrundliga.
CaptainAwesome
2008-01-23
Kitano har ett väldigt vackert utpräglat bildspråk med tystnad och melankoli som kännetecken som jag finner riktigt bra men trots det och trots förträffliga skådespelare som Ren Osugi, Omar Epps (nåja) och Kitano själv är filmen stereotyp, trivial och i sina försök till häftig gangsterfilm väldigt irriterande. Det här är klart hans sämsta film, och då är Violent Cop och Boiling point inräknade. (Inget ont om de två sistnämnda dock!)