Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Brothers


Soldaten Sam lämnar frun Grace och deras barn för ett uppdrag i Afghanistan. Under tiden flyttar hans strulige lillebror Tommy, som just kommit ut från fängelset, in hos familjen. Snart befaras Sam ha omkommit i strid och i hans frånvaro uppstår en oväntad romans mellan Tommy och Grace. Men en dag kommer Sam hem...


Originaltitel Brothers
Regissör Jim Sheridan
Manus David Benioff
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Bailee Madison, Sam Shepard, Mare Winningham, Taylor Geare, Patrick John Flueger, Clifton Collins Jr, Carey Mulligan, Ethan Suplee, Omid Abtahi, Navid Negahban
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2957
Filmnummer 74900

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av
Filmkritikern Roger Ebert har vid ett flertal tillfällen påpekat att en film inte bör dömas efter vad den handlar om, utan hur den handlar om det. Han fann ett tydligt exempel med Brothers och des...   Läs mer »

Kommentarer


Simon_19
2014-01-15
Efter halva filmen så kände jag att den var på väg mot något stort, något riktigt stort. Men ju längre filmen gick, desto händelsefattigare blev den. Den sista tredjedelen var en riktig besvikelse. De borde ha avrundat historian på ett mycket snyggare sätt.
Valarn
2013-06-03
Sämre än sin danska föregångarna.
Cuchita
2012-12-02
Hade förväntat mig lite mer
AlbinWesley
2012-10-20
Med tanke på mina låga förväntningar blev jag väldigt positivt överraskad. Väldigt bra cast och välberättad berättelse. Det finns förstås en problematik i att bedöma en remake av en film man inte sett, så jag reserverar mig med en trea även om det nästan skulle kunna vara en fyra.
Kebaa
2012-10-13
Början av filmen intresserade mig inte så mycket, och det kändes som man kunde vänta sig hur handlingen skulle bli. Så visade det sig dock inte vara, och mot slutet tyckte jag den kändes otroligt stark, och trovärdig. Bra skådisar, och förvånansvärt duktiga barnskådespelare. Det kändes dock som att filmen hade kunnat vara lite mer knivskarp, och framförallt det ganska mesiga soundtracket gjorde mig lite besviken ...
abnormal
2012-08-15
Filmen har supermycket potential, speciellt med väldigt duktiga skådespelare (särskilt hon som spelar den äldsta dottern - mycket duktig!), men falerar på flera plan. Dialogerna blir bitvis inte trovärdiga och många scener hade kunnat göras så mycker starkare. Det blir stelare än nödvändigt.
Podpolkovnik
2012-05-07
Bitvis intressant om krigets fasor och konsekvenser. Hela det grekiskinspirerade dramat däremot är en bräcklig fasad - bakom vilket endast luft finns.
Juu_W
2012-05-05
Newt och WillyV skriver precis det jag vill jag skriva...
annihilat0r
2012-03-06
Det har gått mer än elva dagar sen jag såg "Brothers" nu. Jag minns upplevelsen som färgstarkt fräsch. Tyngden i filmens dramaturgi har fortsatt att växa efter titten. Det går inte att klaga på skådespelarna eftersom de alla presterar, med överseende av deras speciella karaktärer. Tobey Maguire imponerar extra på mig, även fast han känns lite fiktiv. Men det är ju Tobeys grej att vara fiktiv. Berättelsen är relaterbar för oss kvinnopassionerade män med likasinnade bröder. En magstark liten filmpärla, om man lyckas ta den för vad den faktiskt är.
Newt
2012-02-16
Hyfsat intressant story som tyvärr är onaturligt och stelt berättad. Det blir pinsamt jobbig istället för gripande. En del bra skådespel räddar den från totalt misslyckande.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »