3.7
3.7
Buffalo '66
Billy släpps ut efter fem år i fängelse. Snart kidnappar han skolflickan Layla, en tonåring som han sedan tar med till sina föräldrar. Han låtsas att han är hennes pojkvän och att de snart ska gifta sig. Dessutom tvingar han henne att säga samma sak.

Originaltitel | Buffalo '66 |
Regissör | Vincent Gallo |
Manus | Vincent Gallo, Alison Bagnall |
Genre | Drama, Komedi, Kriminalare, Romantik, 90-tal |
Skådespelare | Rosanna Arquette, Christina Ricci, Mickey Rourke, Anjelica Huston, Ben Gazzara, Kevin Pollak, Vincent Gallo, Jan-Michael Vincent, Kevin Corrigan |
Filmnummer | 2059 |
En uppgörelse med barndomen och det mänskligas konstruktion.
Billy (Vincent Gallo) har precis släppt ut ur fängelset där han avtjänat straffet för ett brott han inte begått men blivit tvunge... Läs mer »
Det slår mig åter hur 70-tals-inspirerat 90-talet var, och hur elegant filmstilen var under det decenniet. Det här är en bra film med toppfina skådespelarinsatser! Skön atmosfär, märklig intrig.
Ricci är bra, filmen är snygg, men Gallos karaktär så odräglig att det andra inte spelar någon roll (känslan blir än värre av att det känns som karaktären ÄR Gallo).
Gubbfantasi deluxe.
Vincent Gallo är så gubbsjuk och homofobisk och obehaglig och störig och dryg att det är svårt att ta sig igenom den första delen av filmen. Den kanske är snygg och så, men det hjälper liksom inte. Han förstör hela filmen med att ens vara i bild.
Wow! Snacka om att man kidnappa rätt tjej då.
Stundtals briljant, stundtals bara dum och osannolik. Vincent Gallo spelar helt otroligt bra och fotot är bland det bästa jag har sett, men som helhet - nix.
Jag kan inte bestämma mig för vad jag egentligen tycker om denna film.
Det här är en dum film och jag hatar den och vill se den typ tio gånger till direkt.
Den här filmen messed me up. Vad fan.
Efter en omtittning ser jag lite mer än filmens snygga stil. Gråskalan och utsnitten är ju kvar men adderar den här gången mer till temat: Kylighet och bortträngningens konsekvenser i en kall och rå mellanstad i USA. Huvudkaraktären spelas så innerligt och neurotiskt av Gallo själv. Även Riccis roll som motspelare får en helt annan innebörd. Femman är klar.