Bugsy Malone
En musikal/komedi med skådisar som alla är under 15 år. Gangsterbossen Fat Sam har stora problem med sin ärkerival Dandy Dan. Han har nämligen kommit över ett nytt "sprutvapen" och med detta vapen går Fat Sams män ett säkert öde till mötes. Fat Sam har nu planer på hämnd och av en ren händelse är inte Bugsy Malone långt borta. Bugsy Malone har i sin tur egna problem; kvinnoproblem närmare bestämt. På ena sidan står Blousey och på den andra, Fat Sams flickvän Tallulah.

Originaltitel | Bugsy Malone |
Regissör | Alan Parker |
Manus | Alan Parker |
Genre | Komedi, Familjefilm, Kriminalare, Musikal, 70-tal |
Skådespelare | Jodie Foster, Scott Baio, John Cassisi, Florrie Dugger, Paul Murphy (II), Sheridan Earl Russell, Martin Lev, Albin 'Humpty' Jenkins, Paul Chirelstein, Andrew Paul |
Funkar ett litet tag men jag tröttnar rätt snabbt. Slätsvag tvåa.
En synnerligen speciellt producerad parodisk musical. Handlingen är hämtad från gangstervärlden i början av 1900 talet. Alla roller spelas av barn som är klädda och utstyrda som vuxna. Barnanpassat och mycket originellt. Bra musik levereras. Judie Foster spelar nattklubbsångerska. Man kan ju tro att det här är hennes premiärfilm eftersom den är inspelad när hon var 13 år. Men Judie var rutinerad redan då (tror det var hennes sjunde).
Är inte mycket för musikalfilmer, men denna är så skruvad så att den blir sevärd.
SKööönaste filmen
Kul idé och filmen är ganska bra.
konstigaste film jag någonsin sett
Minns den som grym!
Den här filmen har jag säkert sett över 10 gånger, alla gånger på VHS så det är mycket möjligt att nostalgikänslorna drar upp betyget en aning. Men kort sagt, riktigt bra film och ännu bättre musik, spelas till och med ibland på mp3-spelarn.
herregud vad klyschigt och jobbigt. Barn som är gangsters är uppenbarligen lika jobbiga som vuxna gangsters. Lite creepy med horhus också. Hej hå
Nostalgi på hög nivå.