Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Bully


Småstadstonåringarna Bobby och Marty har varit vänner så länge de kan minnas - trots Bobbys sadismtendenser. De träffar den vackra och bortskämda Ali och hennes sårbara kompis Lisa på en dubbeldejt. Lisa och Marty blir kära i varandra, varpå Bobbys maktlöshet leder till att han blir värre i sitt förudmjukande betende. De andra får nog och börjar planera en hämnd. Den verklighetsbaserade Bully skapade skandalrubriker efter världspremiären i Venedig och kräver en publik med ett öppet sinne.


Originaltitel Bully
Regissör Larry Clark (I)
Manus Roger Pullis, David McKenna
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Brad Renfro, Nick Stahl, Rachel Miner, Leo Fitzpatrick, Michael Pitt, Bijou Phillips, Kelli Garner, Daniel Franzese, Elizabeth Dimon, Nathalie Paulding, Jessica Sutta, Ed Amatrudo, Steve Raulerson, Judy Clayton, Alan Lilly, Irene B Colletti
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2586
Filmnummer 3085

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av billybob
Marty har tröttnat på sin bästa vän Bobby som hela tiden husar honom och ser till att ham hamnar i svårigheter, eller gör xtremt dumma saker - främst mot sin flickvän. Så Marty och resten av ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Loomis
Larry Clark som tidigare gjort magstarka ”Kids” kommer nu med sin nya film ”Bully”. Ungdomar som hamnat snett och som vuxenvärlden glömt bort eller inte vågar inse sanningen för, står i centr...   Läs mer »

Kommentarer


KyLLo
2022-11-26
Inte särskilt bra B-film. Dåliga skådespelare, bristfällig dialog, omotiverade nakenscener och osympatiskt. En del är dramatiserat och ändrat från verkligheten, vilket man blir upplyst om i slutet av filmen. Att ungdomarna framstår som korkade beror ju sannolikt på att de är höga hela tiden, chocken och deras unga ålder. Lite spänning mot slutet, så en tvåa kan jag till slut ge den.
Rai
2022-01-12
Den här filmen var riktigt bra...
picklessmulan
2019-03-22
Sevärd film om ett alltid aktuellt ämne
glowsole
2016-08-31
Förundras över att den är byggd på en sann historia. Trodde inte så korkade människor existerar.
Tsurugi
2016-03-06
Svag trea.
CinemaStrange
2015-07-24
Jag lyckas alltid få tag i fiasko/skräp filmer men den var mer en komedi än en drama film.
Krille80
2015-01-10
Att filmen är baserad på verkliga händelser är dess största tillgång. Detta skapar en större nerv till det tragiska händelseförlopp man får vara med på. Skådespelarinsatserna är OK men inte mer. 3-
herrpadda
2014-07-29
Gillade den här filmen! Den var ganska spännande rakt igenom och den blev aldrig tråkig. Kids var inte lika jämn som den här även om filmerna är väldigt lika varandra med samma "smutsiga" miljöer och ganska tragiska karaktärer. Den kändes ibland lite B men av någon anledning blev inte det något negativt utan bara charmigt.
Taandborste
2013-08-15
Bra skådespel och har en tung känsla över sig.
sleepyhead
2013-05-14
Snäppet bättre än både kids och ken park.
Visa äldre kommentarer »