Bulworth
Senator Jay Bulworth är säker på att hans politiska karriär är slut. Han tecknar en enorm livförsäkring och hyr en lejd mördare - som ska skjuta honom själv. Väl medveten om att han snart skall dö, gör Bulworth det ingen annan politiker har gjort tidigare: han börjar tala sanning. Samtidigt blir senatorn fullständigt förälskad. Nu vill han plötsligt inte dö längre, men mördaren är redan beställd...
Originaltitel | Bulworth |
Regissör | Warren Beatty |
Manus | Jeremy Pikser, Warren Beatty |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, 90-tal |
Skådespelare | Don Cheadle, Halle Berry, Warren Beatty, Oliver Platt, Sean Astin, Jackie Gayle, Graham Beckel, Nora Dunn, Joshua Malina, Laurie Metcalf, Paul Sorvino, Jack Warden, Michael Clarke Duncan, Isaiah Washington, Christine Baranski |
Bulworth är svår att sammanfatta, men hysterisk är ordet som dyker upp först. Politisk satir som ibland är elak, ibland rätt rolig, men oftast mest påfrestande. Här händer allt mest hela tiden och det blir ändå rätt underhållande. Beatty är dock ingen favorit som skådis och absolut inte här.
Det bästa som denna film efterlämnat efter sig är den suveräna låten "Ghetto Supastar (That Is What You Are)" av Pras, Ol' Dirty Bastard och Mya. Annars är väl denna film inget som man aktivt arbetar för att återvända till även om jag nog hade suttit kvar om den hade dykt upp på TV en kväll. Den var trots allt helt Ok första gången jag såg den men något nytt under solen bidrog den inte direkt med. Warren Beatty är bra och det finns några guldkorn i birollerna.
Bra underhållning och en speedad Beatty.
Den var väl inte särskilt rolig.
3+. Väldigt rolig stundtals
Jag satt och vägde mellan en 3:a och en 4:a... men till slut vann 4:an. Jag tycker den är kul, har en hel del ironi och Halle Berry avgjorde :-)
Drömfilmen för vilken konspiratoriskt lagd socialist som helst. Otroligt rolig när Warren Beatty hänger på gettoklubbar.
"You know you ma nigga!"... Fy fan vad krystat... Stel och inte särskilt rolig film... Det är inte fem öre gangsta i Halle Berry...
Finns en del roliga och bra scener i den här filmen. Halle Berry är inte lite fin heller.
Jag tycker nog helt tvärtom, syltkatt. Jag har aldrig varit med om en film som känns så daterad redan efter 10 år. Pluspoäng dock för den osannolikt stereotypa framställningen av svarta.