Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Burn After Reading


När CIA-agenten Osbourne Cox får sparken bestämmer han sig för att skriva sina memoarer. Samtidigt har hans fru en affär med Harry Pfarrer, en man som jobbar på finansdepartementet, är olyckligt gift, och har ett hemligt projekt i källaren. Av en olyckshändelse hamnar Osbournes memoarer i händerna på gymtränaren Chad, som tillsammans med sin kompanjon Linda, planerar att sälja informationen till ryssarna för att kunna betala Lindas planerade skönhetsoperationer. Linda nätdejtar, vilket också Harry Pfarrer gör, vid sidan av sitt förhållande, och självklart träffas de. Snart är allt en enda röra och ingen vet vad som händer. Frågan alla ställer sig är: vad vet och vad gör CIA med allt detta?


Originaltitel Burn After Reading
Regissör Joel Coen, Ethan Coen
Manus Joel Coen, Ethan Coen
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich, Frances McDormand, Tilda Swinton, Richard Jenkins, Matt Walton, J K Simmons, Elizabeth Marvel, David Rasche, Jeffrey DeMunn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11903
Filmnummer 59699

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av Lenkan
Filmen fokuserar på flera olika personer och deras problem i livet, men huvudstoryn ligger hos Ozzy Cox som nyligen avslutat sin tjänst hos CIA och har börjat skriva sina memoarer om jobbet. Han ta...   Läs mer »

Kommentarer


Björkman
2023-08-25
Högst oklar och rörig inledningsvis och har en lite för lång startsträcka, men när filmen väl kommer igång är underhållningsvärdet hyfsat. Många stabila rollprestationer och småkul händelseutveckling. Mest minus för ojämnheten, mest plus för en del oförutsägbarhet och scenerna på J K Simmons karaktärs kontor. Sammantaget en stunds helt okej underhållning, men inte en film som hamnar på min tio i topp direkt.
Starkbröl
2023-06-16
Bröderna Coen blandar och ger. Av samma typ som en del andra filmer av dem där komiken verkar gå ut på att man ska skratta åt att Känd Snygg Skådis (tex Brad Pitt) beter sig som en töntig idiot i Stefan&Krister-situationer. Dvs i princip casting som humor. Skrattade inte en enda gång under hela filmen. Bedrövligt skräp, höjdpunkterna och det enda som närmar sig komik är CIA-scenerna när de ska rapportera till chefen, de innehåller en del sublimt skådespeleri av David Rasche och JK Simmons.
1idiotzebra
2019-02-11
Mycket underskattad! Skrattade genom hela filmen!
Ful_fisk
2017-02-13
Haha, så jävla kul! Har inte sett den sedan den var ny. Rent filmiskt kanske inte någon av Coen-brödernas främsta verk, men jag garvar ändå som fan varenda gång jag tänker på den och hur störd den är. Minns Brad Pitt som galet rolig, men nu tyckte jag fan att George Clooney var den allra starkast lysande stjärnan i en lysande ensemble.
Dream
2016-09-05
Skön lustigkurre film som egentligen inte handlar om någonting, utan det är mer en god stämning i en hoptrasslad märkligt skum miljö som pendlar åt alla möjliga håll för att jävlas med oss tittare, fast av någon konstig anledning är det faktiskt ganska så roligt. 3+
Krille80
2015-01-01
Nu finns det säkert flera bra saker med att vara Joel och Ethan Coen men sett till denna filmen måste det ju vara inte inte behöver fantisera över vilka skådespelare man vill se i rollerna när man sitter och skriver manuset. Just den fantastiska rollistan liksom karaktärerna de spelar och dialogen de får leka med är filmens absoluta höjdpunkter och styrkor. Att se en film om dumma medelålders människor trodde jag inte skulle vara så här bra. För mig är det dock ingen fantastisk film som helhet. 3+
Kuddz
2014-09-16
Jag gillar inte komedier generellt. Men denna var faktiskt helt okej. Så jävla random bara.
LTT86
2014-06-23
Skådespelare, plus. Manuset, f----ing uruselt. Allvar alltså, tittade regissörerna på Jäkelskap och tänkte för sig själva "Jag vill göra min egen version av det här, bara mer allvarligare." Jag får seriös Jäkelskap i huvuden när jag titta på det här.
AlbinWesley
2014-03-30
Det är inte såhär jag gillar Coen-bröderna riktigt, jag önskar mer allvar, för jag tycker de kan va riktigt bra på det. Med det sagt uppskattade jag ändå den här med, den var bra. Om än inte direkt världsomvälvande. Framför allt gillade jag Clooney och McDormand som var extra lysande.
xpndr
2014-02-10
Riktigt bra skådespelarinsatser lyfter inte ett totalt uselt manus
Visa äldre kommentarer »