Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Bury My Heart at Wounded Knee


Inspirerad av Dee Browns hyllade bestseller inleds historien med att siouxindianerna besegrar general Custer vid Little Big Horn. Handlingen kretsar kring kampen mellan de tre huvudpersonerna. Charles Eastman är en ung sioux som har utbildat sig till läkare vid Dartmouth. Sitting Bull, är den stolte hövdingen som vägrar att följa den amerikanska regeringens diktat som annars skulle innebära att hans folk berövas sin identitet, sin värdighet och sitt heliga land. Senator Henry Dawes, är en av de ansvariga för regeringens indianpolitik. Eastman och lärarinnan Elaine Goodale försöker förbättra villkoren för siouxerna i reservatet samtidigt som senator Dawes utövar påtryckningar mot president Grant för att finna en lösning på indianfrågan.


Originaltitel Bury My Heart at Wounded Knee
Regissör Yves Simoneau
Manus Daniel Giat
Genre Drama, Western, 2000-tal
Skådespelare Anna Paquin, Colm Feore, Aidan Quinn, August Schellenberg, Shaun Johnston, Adam Beach, Fred Dalton Thompson, Eric Schweig, Wes Studi, J K Simmons, Gordon Tootoosis, Tom Carey, Chris Diamantopoulos, Wayne Charles Baker, Chevez Ezaneh, Tokala Black Elk
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 303
Filmnummer 55288

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2022-04-07
Så kan det gå när man bara inriktar sig på assimilation, att tro att man bara kan göra om ett folk efter eget tycke. Tycker att man höll en bra linje här, visade på fler sidor, girigheten fanns, men också de som agerade mellanhand med försök att jämka, urbefolkningen som bara ville leva sitt liv. Sitting Bull väldigt stolt, litade inte på de vita, hade nog belägg för det, samtidigt kunde jag irritera mig på just den envisheten, men också reta mig på "indianhatarna". Kändes emellanåt lite som en dokumentär och jag uppskattar att många av huvudpersonerna var "verkliga" personer som funnits. Upptäcker med en sådan film att det finns så mycket att vilja veta mer om.
England
2014-10-13
Skådespeleriet i denna film är i bästa fall undermåligt... Hade det inte varit för att de historiska händelserna är så intressanta så hade det varit alla tiders mest välgödda kalkon.
PålGräs
2014-09-22
Vad i helvete? Uselt skådespeleri, absurd berättarteknik och exakt vad - förutom titeln - hade den med boken att göra?
DonJonas
2014-02-13
Svag 4:a. Berörande film, får minus för att indianerna talar engelska.
wiilska
2012-08-02
Den hade sina stunder, men tyvärr så var det för lång, och väldigt seg.
deppen
2009-07-08
Tyvärr en besvikelse....alldeles för seg. Jag gillar indianer, och tycker filmen delvis var intressant. Men för seg.
Seger
2009-05-16
Helt ok filmatisering. Genren är en favorit men antalet filmer med god kvalitet som handlar om Nordamerikas urinvånare är allt för litet.
Blink182
2009-04-18
Hemsk och intressan film. Jag blev berörd.
orson
2008-11-03
Tyvärr blev detta ett ordentligt magplask i Rio Grande. Det är synd, för ämnet är väldigt viktigt. Det kunde blivit bra, men istället blev det en långdragen snyftmelodram. Det är bara att beklaga. Se istället: Arthur Penns "Little Big Man", Soldier Blue eller t.o.m. John Fords "Indianerna".
padde86
2008-10-21
Härligt med en nyare film i denna genre! Tycker mig se lite brister i berättelsen och man ger personer egenskaper som jag är tveksam till deras riktighet. Dock är det ingen dokumentärfilm, men som vän av ordning och med enormt intresse kring denna del av historien skulle jag vilja att allt är faktabaserat.. Trots allt en mycket bra film, med beaktningsvärda poänger!!
Visa äldre kommentarer »