Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Butiken vid Storgatan


En slovakisk snickare slits mellan girighet och skuldkänslor när nazisterna utser honom till "arisk kontrollant" av en liten affär som drivs av en judisk änka.


Originaltitel Obchod na korze
Alternativ titel The Shop on Main Street
Regissör Ján Kadár, Elmar Klos
Manus Ladislav Grosman, Ján Kadár, Elmar Klos
Genre Krig, Drama, 60-tal
Skådespelare Ida Kaminska, Jozef Kroner, Hana Slivková, Martin Hollý
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 178
Filmnummer 8572

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2021-10-15
Snygg men ganska ointressant.
F-M-J
2020-09-11
En intressant studie i rädsla och dess effekter på människan.
Albion
2020-06-23
En annorlunda film om ockupationsåren i Slovakien där vi får följa en tafflig men varmhjärtad man försöka balansera mellan sitt samvete och tidens hårda och fruktansvärda politiska strömningar. Jag tycker man fångas bra in i berättelsen och man känner riktigt Tonos förtvivlan och ängslan i gränslandet mellan medlöpare och antagonist. Betyget blir en 4;a
hsimpson
2022-01-19
Lysande inledningsscen. Sedan följer några sekvenser där jag har lite svårt att fastna för huvudkaraktären, innan det blir riktigt intressant och gripande. Sista halvtimmen är något i hästväg. Riktigt bra film!
Ful_fisk
2019-05-22
Mycket fin historia! Var inte helt överförtjust i slutet, men i övrigt var detta en ganska suverän film.
Lillaprinsen
2013-04-22
Fettaste gripfilmen på veckor. Herz lärde sig nog ett och annat från denna inför Likbrännaren, den här sortens utplanterande av små ledtrådar som ska leda tittaren in i katastrofen är karaktäristisk för båda filmerna, och de har rätt speciell musik båda två dessutom. När klimaxet uppnås blir effekten total trots att scenen (med ytterligare mängder av bra idéer) egentligen inte är perfekt genomförd.
Sznax
2013-04-22
Stilbildande skildring av andra världskriget. Karaktärerna är fantastiskt fint frammejslade och beblandar sig med miljöerna på ett ypperligt sätt. Filmen blir aldrig övertydlig utan håller sig kvar i sin småskalighet hela tiden. Festsekvensen i början är underbar och så även slutet, som dessutom är magnifikt gjort (lite i längsta laget kanske). Filmen hade kanske haft lite nytta av en vassare regissör (Kadár är ingen stor skapare). Betyg 7.2

2013-04-21
Vad är det som gör den här så bra? Slutet var det enda jag fann gripande, i övrigt en ganska konventionell och tråkigt berättad historia.
Dutch
2013-02-01
Skrämmande och rolig på samma gång.
Al_padrino
2012-04-21
Filmen kändes lite ojämn och hade potentialen att bli mycket bättre, eftersom mytologin var väldigt bra. Men i slutändan så berörde filmen mig.
Visa äldre kommentarer »