Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Byzantium


Hela sina långa liv har Clara och hennes dotter Eleanor varit på flykt. Livet som nattens varelser, det som brukar kallas vampyrer, har börjat tära på dem. De slår sig till ro i en sömnig liten badort och hoppas kunna starta ett nytt liv.


Originaltitel Byzantium
Alternativ titel A Vampire Story
Regissör Neil Jordan
Manus Moira Buffini
Genre Drama, Thriller, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Saoirse Ronan, Gemma Arterton, Sam Riley, Jonny Lee Miller, Daniel Mays, Caleb Landry Jones, Maria Doyle Kennedy, Uri Gavriel, Thure Lindhardt, Tom Hollander, Glenn Doherty, Barry Cassin, Warren Brown, Kate Ashfield, Gabriela Marcinková, Edyta Budnik
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 504
Filmnummer 99399

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av despondency
Niel Jordan var tidigt ute inom vampyrgenren med hans drama/skräck-epos Interview with a vampire. I vågen av tonårsromantiseringar och dylik popkulturell underhållning som Twillight-serien och TV-...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2019-06-04
Förväntar man sig en traditionell vampyrrulle så får man leta vidare. Och man ska absolut inte förvänta sig en skräckfilm heller, snarare ett mörkt drama med lite inslag av skräck. Storyn är ganska löjlig på sina ställen och ett annat minus är att det blir lite segt emellanåt. Däremot gör skådespelarna väldigt bra ifrån sig och då syftar jag främst på Saoirse Ronan och Gemma Arterton. Väl värd en svag 4:a i betyg.
92axha10
2017-11-10
Gillade den här versionen av vampyrer, visuellt intressant men inte mycket mer än det.
S_Griffon
2015-09-07
Inte min typ av film.
MetalJukebox
2015-06-28
Fin stämning och foto samt att idéen är intressant och bra. Dessvärre är filmens fokus och presentation väldigt klumpigt för att inte tala om att de flesta relationer karaktärer emellan inte fungerar alls. Ett bra försök men når inte riktigt upp till ytan.
Venatici
2015-06-21
Nytänkande i vampyrgenren, det gillade jag. Snyggt foto men storyn kunde varit fylligare. Stark tvåa.
RobinsTaste
2015-04-12
Hade hoppats på vad som står på framsidan "En Twilight för vuxna", men får inte särskilt mycket. Inte den sämsta jag sett, men jädrigt tråkig. Småvackra inspelningar ibland, men det går ingenstans, tycker jag.
ekback
2015-03-02
Överraskande välgjord och fascinerande. Känslan i filmen har dom fått till riktigt bra och tempot är väl avvägt. Man får långsamt veta mer och mer om karaktärerna och deras bakgrund. Jag gillar även hur dom har valt att skildra de blodiga scenerna.
Kreepy
2015-02-23
Bröst och kostymer... that's about it. Byzzzantium.
KyLLo
2015-02-15
Riktar sig till Twilightfans. En oengagerande och illa berättad historia med dåligt skådespeleri. Det bästa är musiken och det skapliga fotot.
lucius
2015-01-03
Börjar tröttna lite på vampyrdramer. Genren känns lite urvattnad. Men jag blev faktiskt positivt överraskad av den här. Utan att spoila för mycket tycker jag att det var en skön twist med brödraskapet och huvudkaraktärernas uppdagande relation till detta. Känns som att detta skulle kunna vara piloten för en fungerande tv-serie.
Visa äldre kommentarer »