Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Caboblanco


Det är i Cabo Blanco, ett litet fiskesamhälle på Perus solkust, som Giff Hoyt slagit sina bopålar. Han har kommit dit för att bli glömd. Glömd av en värld som nyligen pinats i ett världskrig. Året är 1949 och Giff driver sedan några år ett hotell. Ett engelskt forskingsfartyg ankrar upp utanför Cabo Blanco och sprider oro och nyfikenhet bland invånarna. En vacker fransk kvinna tar in på Giffs hotell och avslöjar för honom att hon letar efter sin älskade som under kriget förliste med ett fartyg utanför Cabo Blanco. Sammanhanget mellan den franska kvinnan, det engelska fartyget och några oförklariga dödsfall börjar sakta framträda för Giff då han anar vad fartyget hade för last. Giff dras sakta in i en härva som han helst hade stannat utanför.


Originaltitel Caboblanco
Regissör J Lee Thompson
Manus Morton S Fine, Víctor Andrés Catena, Jaime Comas Gil, Milton S Gelman
Genre Action, Äventyr, Drama, 80-tal
Skådespelare Fernando Rey, Jason Robards, Charles Bronson, Dominique Sanda, Simon MacCorkindale, Camilla Sparv, Gilbert Roland
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 33
Filmnummer 10464

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krille80
2015-01-11
Stämning i miljö, scenografi, agerande och regi här påminner om filmen Casablanca. För mig som älskar Casablanca så är detta bara av godo. Tyvärr är väl detta också egentligen det enda som lämnar ett minne av filmen efteråt. I övrigt så är det en film som jag fixar att sitta igenom utan större frustration men detta är inte är bra, inte ens Bronson levererar. Kul, förutom Casablanca-känslan, är att se Bronson och Robards tillsammans igen sedan "Once Upon a Time in the West(1968)". 2+

2011-07-26
Casablanca II med Bronson!
Bumbi78
2010-05-09
Inte toppskiktet av samarbetet Bronson/Thompson, men stiliga miljöer och en gammaldags intrig med några förvecklingar gör ändå den här sevärd, mycket oxå med hjälp av Robards, Rey och Goldsmiths musik.
Bomkia
2006-12-12
Helt ok liten film med fin Robards och som alltid stentuff Bronson. 3a.
NHL
2004-05-23
Nja, sådär faktiskt. Enda anledningen till att den får knappt godkänt är den alltid så hårde Bronson. Jag kan inte hjälpa det men hans vindpinade granitblock till ansikte och iskalla uppträdande är alltid lite kult.